Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun picant și rafinat: rețetă inspirată de la un cocktail

    21/03/20252 Mins Read21
    Sursa foto: e-retete.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă ești în căutarea unui preparat care să-ți condimenteze dimineața, încearcă ouăle „Spicy Bloody Mary” și crutoane crocante. Inspirată de la celebrul cocktail, această rețetă îmbină aromele intense de roșii, tabasco și hrean cu ouă poșate perfect și crutoane, scrie G4Food.

    Ingrediente:

    • 4 ouă proaspete
    • 400 ml suc de roșii
    • 1 linguriță sos Worcestershire
    • ½ linguriță tabasco (sau după gust)
    • 1 linguriță hrean ras
    • Sare și piper, după gust
    • 1 linguriță suc de lămâie
    • 1 linguriță zahăr brun (opțional, pentru echilibrarea gustului)
    • 2 felii de pâine rustică, tăiate cubulețe
    • 1 lingură ulei de măsline
    • 1 cățel de usturoi zdrobit
    • Frunze de țelină sau pătrunjel pentru decor

    Mod de preparare:

    1. Pregătirea crutoanelor: Încinge cuptorul la 180°C. Amestecă crutoanele de pâine cu uleiul de măsline și usturoiul zdrobit, apoi coace-le timp de 10-12 minute, până devin aurii și crocante.
    2. Prepararea sosului Bloody Mary: Într-o tigaie mare, încălzește sucul de roșii împreună cu sosul Worcestershire, tabasco, hreanul, sucul de lămâie, zahărul brun, sare și piper. Lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, astfel încât aromele să se întrepătrundă.
    3. Poșarea ouălor: Umple o cratiță largă cu apă și adaugă o lingură de oțet. Când apa începe să fiarbă ușor, creează un vârtej și sparge ouăle, unul câte unul, lăsându-le să fiarbă 3-4 minute, până albușul este ferm, dar gălbenușul rămâne moale.
    4. Asamblarea: Toarnă sosul Bloody Mary într-un bol sau pe farfurii adânci, adaugă ouăle poșate și presară deasupra crutoanele crocante. Decorează cu frunze de țelină sau pătrunjel și servește imediat.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202572 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20252 Mins Read25 Views

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Atunci când organismul este slăbit de o viroză, gripă sau altă infecție, modul în care…

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.