Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    8 alternative sănătoase la cafea: băuturi cu gust bogat și beneficii pentru organism

    Siropul natural cu miere, lămâie și ghimbir care întărește imunitatea în sezonul virozelor

    Fructul care colorează toamna: de ce să introduci gutuile în alimentația ta

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun pentru o dimineață perfectă: rețetă cu arome italiene

    14/09/20252 Mins Read34
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Preparatele gătite la cuptor sunt adesea asociate cu mesele de familie de seară. Totuși, această rețetă de inspirație italiană demonstrează că pot deveni atracția principală a unui brunch. Antipasto la tavă aduce împreună arome mediteraneene autentice – șuncă, pepperoni, mozzarella, ardei iuți și legume – unite de ouă pufoase. Rezultatul este un preparat consistent, colorat și plin de gust, după o rețetă propusă de delish.com.

    Ingrediente pentru 6–8 porții

    • spray pentru gătit, pentru uns tava
    • 1 linguriță ulei de măsline extravirgin
    • 1 ceapă mare, tocată
    • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
    • 2 căni (aprox. 60 g) baby spanac
    • 1 conservă de aluat de foitaj (aprox. 250 g)
    • 110 g șuncă feliată
    • 1 cană (aprox. 100 g) felii de pepperoni
    • 2 căni (aprox. 200 g) mozzarella rasă
    • ½ cană (aprox. 60 g) ardei iuți pepperoncini tocați
    • 10 ouă mari
    • 250 ml lapte
    • 1 linguriță oregano uscat
    • sare, după gust
    • piper negru proaspăt măcinat

    Mod de preparare

    1. Se preîncălzește cuptorul la 175 °C și se unge o tavă de 23 x 33 cm cu spray pentru gătit.
    2. Într-o tigaie, la foc mediu, se încinge uleiul de măsline. Se adaugă ceapa și se gătește până devine moale, aproximativ 5 minute. Se pun usturoiul și spanacul și se gătesc încă 1–2 minute, până când spanacul se înmoaie. Se ia tigaia de pe foc.
    3. În tava pregătită se întinde aluatul de foitaj, presând marginile pentru a forma o bază uniformă. Se așază deasupra șunca, pepperoni și ardeii pepperoncini. Se presară legumele sotate.
    4. Într-un bol mare, se bat ouăle cu laptele și oregano. Se asezonează cu sare și piper. Amestecul se toarnă peste umplutură, iar deasupra se presară mozzarella rasă.
    5. Se coace 40 de minute, până când ouăle sunt bine închegate și suprafața devine aurie. Se lasă la odihnit 10 minute înainte de a fi tăiată și servită.

    Antipasto la tavă este suficient de sățioasă pentru a fi servită singură, dar se potrivește și cu deserturi ușoare de brunch: brioșe cu afine, clătite tip „Dutch baby” sau o tartă de fructe. Este rețeta ideală pentru a aduce aromele Italiei la masa de dimineață, într-un preparat simplu, dar impresionant.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 14/09/2025

    8 alternative sănătoase la cafea: băuturi cu gust bogat și beneficii pentru organism

    Gastronomie 14/09/2025

    Siropul natural cu miere, lămâie și ghimbir care întărește imunitatea în sezonul virozelor

    RECOMANDATE 14/09/2025

    Fructul care colorează toamna: de ce să introduci gutuile în alimentația ta

    Populare în ultima lună
    Călătorie-surpriză: peste o sută de italieni vor descoperi Republica Moldova în trei zile
    12/09/20251.456 Views
    Rock și generozitate: un tablou semnat de Scorpions, va fi scos la o licitație caritabilă
    10/09/2025210 Views
    Când alegerile ne ceartă cu cei dragi: ghid pentru discuții politice fără conflicte
    12/09/2025197 Views
    Cazurile de COVID-19, în creștere: Cine trebuie să se vaccineze și unde o poate face? Răspunsurile unui medic de la ANSP
    11/09/2025188 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 14/09/20254 Mins Read49 Views

    8 alternative sănătoase la cafea: băuturi cu gust bogat și beneficii pentru organism

    Într-o lume în care cafeaua este considerată „combustibilul” zilnic pentru mulți dintre noi, creșterea interesului…

    Siropul natural cu miere, lămâie și ghimbir care întărește imunitatea în sezonul virozelor

    Fructul care colorează toamna: de ce să introduci gutuile în alimentația ta

    Mic dejun pentru o dimineață perfectă: rețetă cu arome italiene

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    8 alternative sănătoase la cafea: băuturi cu gust bogat și beneficii pentru organism

    Siropul natural cu miere, lămâie și ghimbir care întărește imunitatea în sezonul virozelor

    Fructul care colorează toamna: de ce să introduci gutuile în alimentația ta

    Cele mai populare

    Călătorie-surpriză: peste o sută de italieni vor descoperi Republica Moldova în trei zile

    Rock și generozitate: un tablou semnat de Scorpions, va fi scos la o licitație caritabilă

    Când alegerile ne ceartă cu cei dragi: ghid pentru discuții politice fără conflicte

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.