Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A început admiterea în licee, sesiunea 2025: 26 de licee oferă, în premieră, profilul general

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun inspirat din bucătăria mexicană

    02/11/20242 Mins Read12
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    O combinație de legume, brânză și ouă ne asigură proteinele și nutrienții de care avem nevoie pentru a începe o zi de muncă. Rețeta micului dejun este pentru întreaga familie.

    Ingrediente

    • spray de gătit
    • 450 g de bacon
    • 10 ouă mari
    • 1 cană lapte
    • ½ ardei gras roșu mediu, tocat
    • ½ ardei gras galben mediu, tocat
    • ½ ceapă medie, tocată
    • ¼ de cană de coriandru proaspăt tocat sau după gust
    • sare si piper negru măcinat, după gust
    • ½ cană crutoane sau mai multe după gust
    • ½ cană de brânză Jack cu piper mărunțit sau mai mult după gust
    • ½ cană de brânză Cheddar mărunțită sau mai mult după gust
    • ½ cană de brânză elvețiană mărunțită sau mai mult după gust

    Cum procedăm

    Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Pulverizați ușor o tavă pătrată de copt cu spray de gătit.

    Puneți baconul într-o tigaie mare și gătiți la foc mediu-mare, întorcându-l din când în când, până se rumenește uniform, aproximativ 10 minute. Scurgeți feliile de grăsime pe prosoape de hârtie și tăiați-le când s-au răcit suficient pentru a asta.

    Bateți ouăle și laptele într-un castron. Amestecați ardeiul gras, ceapa, coriandrul, sarea și piperul.

    Aranjați crutoanele pe fundul tigăii pregătite. Se adaugă baconul tocat, apoi piper Jack, Cheddar și brânzeturi elvețiene. Se toarnă amestecul de ouă deasupra.

    Coaceți în cuptorul preîncălzit până se fixează, 30 până la 40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să stea 20 de minute înainte de servire.

    Pentru cei care asociază mâncarea mexicană cu ceva picant, nu ezitați să-i adăugați ardei cayenne sau orice condiment picant aveți la îndemână și veți obține un mic dejun de inspirație mexicană 100%.

    Valori nutriționale (per porție)

    • 307 Calorii
    • 22 g Grăsime
    • 6g Carbohidrați
    • 22 g Proteină

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 14/07/2025

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Gastronomie 13/07/2025

    Cel mai potrivit pește pentru vară: de ce să-l alegi și cum îl poți prepara

    Gastronomie 13/07/2025

    5 idei de mic dejun sub 300 de calorii: de la iaurt grecesc cu fructe și migdale la omletă cu legume

    Populare în ultima lună
    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului
    12/07/2025134 Views
    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân
    13/07/202579 Views
    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci
    10/07/202568 Views
    Cel mai potrivit pește pentru vară: de ce să-l alegi și cum îl poți prepara
    13/07/202557 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 14/07/20253 Mins Read15 Views

    A început admiterea în licee, sesiunea 2025: 26 de licee oferă, în premieră, profilul general

    Ministerul Educației și Cercetării anunță lansarea concursului de admitere în învățământul liceal, sesiunea 2025. Concursul…

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A început admiterea în licee, sesiunea 2025: 26 de licee oferă, în premieră, profilul general

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Cele mai populare

    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.