O combinație de legume, brânză și ouă ne asigură proteinele și nutrienții de care avem nevoie pentru a începe o zi de muncă. Rețeta micului dejun este pentru întreaga familie.
Ingrediente
- spray de gătit
- 450 g de bacon
- 10 ouă mari
- 1 cană lapte
- ½ ardei gras roșu mediu, tocat
- ½ ardei gras galben mediu, tocat
- ½ ceapă medie, tocată
- ¼ de cană de coriandru proaspăt tocat sau după gust
- sare si piper negru măcinat, după gust
- ½ cană crutoane sau mai multe după gust
- ½ cană de brânză Jack cu piper mărunțit sau mai mult după gust
- ½ cană de brânză Cheddar mărunțită sau mai mult după gust
- ½ cană de brânză elvețiană mărunțită sau mai mult după gust
Cum procedăm
Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Pulverizați ușor o tavă pătrată de copt cu spray de gătit.
Puneți baconul într-o tigaie mare și gătiți la foc mediu-mare, întorcându-l din când în când, până se rumenește uniform, aproximativ 10 minute. Scurgeți feliile de grăsime pe prosoape de hârtie și tăiați-le când s-au răcit suficient pentru a asta.
Bateți ouăle și laptele într-un castron. Amestecați ardeiul gras, ceapa, coriandrul, sarea și piperul.
Aranjați crutoanele pe fundul tigăii pregătite. Se adaugă baconul tocat, apoi piper Jack, Cheddar și brânzeturi elvețiene. Se toarnă amestecul de ouă deasupra.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până se fixează, 30 până la 40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să stea 20 de minute înainte de servire.
Pentru cei care asociază mâncarea mexicană cu ceva picant, nu ezitați să-i adăugați ardei cayenne sau orice condiment picant aveți la îndemână și veți obține un mic dejun de inspirație mexicană 100%.
Valori nutriționale (per porție)
- 307 Calorii
- 22 g Grăsime
- 6g Carbohidrați
- 22 g Proteină
Sursa: G4Food.ro