Pe măsură ce diminețile devin tot mai răcoroase, parcă prinde mai bine un mic dejun cald și reconfortant. Nu e cazul să ne întristăm că nu mai putem începe ziua cu un smoothie rece sau cu un sandviș cu legume scoase direct din frigider. Fiecare anotimp își are farmecul și darurile sale, iar toamna ne răsfață cu apariția spectaculoasă a merelor de sezon, transmite G4Food.
Le putem consuma, desigur, ca atare, însă dacă vrem să ieșim puțin din rutină, putem transforma rapid miezul lor într-un piure delicios, ideal pentru a prepara niște clătite americane rapide, aromate și călduțe. Și, cum unde sunt mere e musai să fie și scorțișoară, ne putem deja imagina aroma îmbietoare care cuprinde bucătăria încă de dimineață.
În același blender în care pasăm merele curățate de coajă și cotor adăugăm și restul ingredientelor. Tot ce mai avem de făcut este să coacem clătitele într-o tigaie antiaderentă. Metoda este extrem de practică, deoarece compoziția poate fi păstrată la frigider câteva zile și folosită oricând dorim. O soluție simplă, numai bună de adăugat pe lista micilor secrete care ne ajută să economisim timp, energie și bani.
Ingrediente pentru 4 porții de clătite americane din făină de ovăz și piure de mere
- Ouă 2
- Zahăr sau miere 1 lingură, dar dacă merele sunt dulci, chiar deloc
- Ulei de semințe 40 g
- Sare 4 g
- Lapte 350 g
- Praf de copt (sau bicarbonat) 5 g
- Făină de ovăz 250 g
- Mere 2 sau 3 mere, miezul mixat în blender, sau direct din conservă
- Scorțișoară 1 vârf de cuțit
Procedeu
Dacă folosești mere proaspete, adaugă miezul lor în blender și completează cu câteva linguri de lapte din cantitățile totale. Vei obține un piure de consistență medie. Adaugă în blender și restul ingredientelor, mixează până când compoziția pentru clătite americane devine uniformă.
Dacă însă folosești piure de mere din comerț, la borcan, tranferă circa 250 g într-un bol, amestecă folosind un tel cu ouăle, zahărul și uleiul de semințe. Bate cu telul până când ingredientele s-au amestecat bine. Nu este nevoie să obții o compoziție spumoasă.
Apoi adaugă laptele, apoi treptat și făina amestecată cu praful de copt, încorporând-o pas cu pas. Amestecă bine până dispar toate cocoloașele. Lasă compoziția să se odihnească câteva minute.
Apoi, într-o tigaie antiaderentă, distribuie bine în centrul ei un strop de ulei folosind o pensulă și toarnă primul polonic de compoziție. Cu flacăra la nivel mic spre mediu, coace pe ambele părți până devin aurii, una câte una până sunt gata toate.
Se pot servi cu brânzeturi ușoare, cum e cottage cheese sau brânza de vacă, cu iaurt, cu unt de arahide, cu miere sau în funcție de preferințele personale.
