Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Cultură

    Laptele în ceai: O tradiție britanică cu rădăcini istorice și beneficii pentru sănătate

    24/01/20252 Mins Read48
    Foto: Pexels
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Laptele în ceai este o combinație clasică, cu o istorie ce datează de secole și care continuă să fie una dintre cele mai iubite băuturi din lume. Deși astăzi este un obicei frecvent întâlnit, uniunea dintre ceai și lapte nu a fost întotdeauna așa. Înainte de a adăuga lapte în ceaiul de dimineață, merită să înțelegem cum a apărut această tradiție și ce explicații științifice stau la baza ei, scrie G4Food.ro, citând arlafood.co.uk.

    Ceaiul a ajuns în Marea Britanie în secolul XVII, adus din China, unde deja era o băutură populară. În acea perioadă, ceaiul era un lux rezervat doar celor bogați, iar pregătirea acestuia era un simbol al statutului social. Băutul ceaiului se desfășura în cercuri exclusiviste, iar în casele regale și ale nobilimii, ceaiul devenea un semn distinctiv al puterii.

    Fierberea apei pentru ceai a fost, de asemenea, un mijloc de a preveni bolile transmise prin apă. Apa fiartă curăța orice microb și adăuga o senzație de siguranță, ceea ce a contribuit la popularitatea acestui obicei.

    Conceptul de a adăuga lapte în ceai se presupune că a apărut inițial în Tibet, unde localnicii puneau unt de iac în ceaiul lor pentru a suplimenta aportul caloric, esențial în iernile aspre din zona montană.

    În Franța, în secolul XVII, se obișnuia să se servească ceaiul cu lapte, iar această combinație ajungea în Marea Britanie, unde a fost rapid adoptată.

    Pe lângă faptul că laptele reducea amăreala ceaiului, acesta prevenea și fisurarea cănilor de porțelan, cauzată de temperatura ridicată a apei.

    Adăugarea de lapte în ceai ajută la blocarea taninurilor, compuși care pot da un gust amar băuturii. În plus, acest amestec îmbunătățește valoarea nutritivă a ceaiului și previne inhibarea absorbției fierului din organism.

    de ce se pune lapte în ceai

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 06/12/2025

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Gastronomie 06/12/2025

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    Muncă 06/12/2025

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/20251.650 Views
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.155 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/20251.024 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025330 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 06/12/20254 Mins Read38 Views

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Simptomele deficienței de fier pot apărea lent, pe măsură ce nivelul acestuia începe și continuă…

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    10 reguli pentru a crește încrederea în sine a unui copil și a-l ajuta să ia decizii bune

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.