De la târguri de Crăciun, la cine semnate de bucătari celebri sau ceaiuri alături de Moș Crăciun, există numeroase opțiuni în Barcelona pentru a petrece sărbătorile cu mult gust, scrie The NBP. La sfârșitul lunii decembrie, preparate precum cannelloni, escudella (supa catalană de Crăciun) și târgurile de Crăciun devin simboluri ale unei tradiții culinare pe care Catalonia o trăiește în fiecare an.
Jordi Roca, après-ski și un Revelion grandios
Grand Hyatt Barcelona ridică ștacheta pentru a deveni un reper gastronomic. După deschiderea restaurantelor Maymanta și Leña, în această iarnă inaugurează Terraza Casa Cacao by Jordi Roca, oferind produse Rocambolesc și un après-ski cu delicii semnate de Esperit Roca. Frații Roca, pentru cine nu știe sunt printre cei mai buni bucătari din lume, proprietari ai restaurantului La Roca din Girona, ani de zile aflat pe prima poziție în topul mondial.
Pentru Revelion, bucătarul Devis Vici propune un meniu creativ și sustenabil, incluzând preparate precum granita de cava și supa rece de struguri. Strugurii sunt nelipsiți de pe masa de Revelion a spaniolilor.
Cel mai fastuos brunch din oraș este la Majestic Hotel & Spa.
Localul combină tradiția cu rafinamentul, incluzând elemente inspirate de legendarul restaurant Drolma al lui Fermí Puig.
În acest sezon, echipa condusă de Nandu Jubany și David Romero prezintă un brunch cu preparate spectaculoase, cum ar fi cannelloni cu pui de fermă sau orez cu sepie și fructe de mare. De asemenea, sunt organizate cine speciale pentru Ajunul Crăciunului și Ziua Sfântului Ștefan, unde escudella și cannelloni cu trufe sunt vedetele meniului. Pentru Revelion, preparatul emblematic este mușchiul Wellington.
Un cannelloni de neuitat
Multe familii catalane aleg sărbătorirea Crăciunului în elegantul restaurant Sintonia, situat în cadrul hotelului Gallery și condus de bucătarul Pablo Tomás.
Preparatele tradiționale, precum escudella cu carne, cannelloni de friptură cu bechamel cu trufe și ciuperci sau puiul tradițional catalan cu caise, prune și semințe de pin, sunt de neratat. În fiecare miercuri după-amiază, atmosfera este animată de sesiuni de jazz Xmas Soul, acompaniate de cocktailuri festive și gustări cu tematică de Crăciun.
Un ceai englezesc cu Moș Crăciun
Deși tradiția ceaiului de după-amiază nu este foarte răspândită în Barcelona, hotelul El Palace Barcelona este locul perfect pentru a o descoperi.
Decorul de poveste include tăvi cu sandvișuri, scones artizanale și dulciuri create de patiserul Miguel Costa, ideale pentru a încânta orice iubitor al rafinamentului britanic.
Disponibil până pe 4 ianuarie, Christmas Afternoon Tea include muzică live și vizite ale lui Moș Crăciun în datele de 1, 7, 8, 14, 15, 21 și 22 decembrie. Pe 1 ianuarie, experiența va fi acompaniată de un concert susținut de tenorul Marc Sala și soprana Tatyana Bogdanchikova.
Mese de Crăciun în stil sustenabil
Rodrigo de la Calle, cunoscut pentru abordarea sa eco, transformă meniurile festive ale restaurantului Almanac Barcelona, oferind o viziune sustenabilă asupra preparatelor tradiționale. Trufa îmbogățește escudella și cannelloni, iar ierburile mediteraneene dau personalitate consomé-ului.
De Revelion, surprizele includ coadă de langustă și purceluș soufflé. La desert, turrón-ul și fursecurile se combină cu bomboane de ceai matcha.
Un târg de Crăciun cu identitate proprie
Feria de Santa Lucia, este târgul de Crăciun pe care Barcelona îl organizează în fiecare an în marea piață din fața Catedralei Centrale. Pe lângă suveniruri și cadouri de Crăciun există și dulciuri, fructe uscate, prăjituri specifice acestei perioade sau tipuri variate de turron, asemănător cu ceea ce numim noi nuga sau halviță.
Spre deosebire de alte târguri, acesta va rămâne deschis și după 1 ianuarie, în primele 14 zile ale noului an, pentru ca spaniolii sărbătoresc pe 5 și 6 ianuarie Regii.
Cel mai creativ Wellington
Anul acesta, Wellington a devenit un protagonist proeminent al meniurilor de Crăciun. La Pulitzer Barcelona, situat într-o clădire din secolul al XIX-lea cu un hol renovat, au decis să-l reinventeze cu o versiune făcută cu ton. Meniul de la The Greenhouse strălucește, de asemenea, cu crochete de escudella, care împart lumina reflectoarelor cu tradiționala carn d’olla, galets și năut. Pentru San Esteban, meniul include cod în stil catalan și deserturi cu texturi de nuga, ideale pentru a fi împărțite în grup.
Articol preluat: www.thenewbarcelonapost.com