Bomboanele umplute cu nucă de cocos și învelite în ciocolată sunt un deliciu. Acesta este genul de desert care poate părea simplu, însă de la prima îmbucătură se dovedește a fi atât de sofisticat. Nuca de cocos se topește în gură, urmată de aroma intensă a ciocolatei negre, care învăluie toate simțurile.
Poți să faci aceste bomboane cu nucă de cocos învelite în ciocolată într-o versiune mai sănătoasă, care să nu conțină lactate grase sau zahăr rafinat. Nu se prepară deloc greu și merită să le încerci.
Ingrediente pentru bomboane cu nucă de cocos învelite în ciocolată neagră:
- 70 de grame cu fulgi de cocos organici
- 70 de grame de migdale mărunțite
- 2 linguri cu ulei de cocos extravirgin topit
- 2 linguri cu sirop de orez brun sau de arțar
Pentru ciocolată:
- 2 linguri cu ulei de cocos extravirgin topit
- 2 linguri cu sirop de orez brun sau de arțar
- 12,5 grame de cacao pudră (de preferat raw, neprocesată)
- Puțină sare de mare
Mod de preparare
Fulgii de cocos se amestecă cu migdalele mărunțite, după care se adaugă uleiul de cocos și siropul de orez brun. Se fac bomboanele rotindu-le între palme și se pun la congelator timp de 8 minute, până când faci sosul de ciocolată.
Topește uleiul de cocos la bain-marie, adăugând siropul de orez brun, sarea și câte puțin din pudra de cacao.
Se scot bomboanele din congelator, se scufundă în ciocolată și se introduc apoi din nou la congelator pentru 20 de minute.
Articol preluat: www.andreearaicu.ro