Ești la dietă și crezi că cea mai simplă soluție este să renunți la cină? Nu este nevoie să te privezi de o masă importantă! O porție din această supă cremoasă de brânză cheddar și legume, săracă în calorii dar bogată în vitamine, minerale și fibre, îți va plăcea și îți va face și bine pentru sănătate.
Ingrediente:
- 1 1/2 căni de broccoli, tocat
- 1/4 cană țelină, tăiată cubulețe
- 1/4 cană ceapă, tocată
- 1 cană bulion de pui, nesărat
- 2 căni lapte degresat
- 2 linguri amidon de porumb
- 1/4 linguriță sare
- un strop de piper
- turmeric măcinat Dash
- 1/4 cană brânză cheddar, mărunțită
- un strop de boia
Mod de prepare:
- Puneți legumele și bulionul într-o cratiță. Aduceți la fierbere, reduceți la foc mic și acoperiți cu un capac până când legumele sunt fragede – aproximativ 8 minute.
- Bateți laptele, amidonul de porumb, sarea, piperul și turmericul împreună într-un castron mic. Se amestecă cu legumele fierte. Amestecați continuu, până când supa se îngroașă ușor și amestecul începe să fiarbă.
- Scoateți de pe foc. Porționați în patru boluri de supă. Presărați 1 lingură de brânză mărunțită deasupra fiecărei porții. Deasupra presărați cu un stop de boia.
Beneficiile ingredientelor pentru sănătate
- Broccoli. Poate că nu a fost mâncarea ta preferată în copilărie, dar broccoli este plin de vitamine și minerale necesare pentru sănătatea oaselor, imunitate și metabolism – cum ar fi vitamina C, vitamina K, vitamina B9 (acid folic) și magneziu.
- Țelină. Această legumă cu tulpini este făcută în mare parte din apă, așa că te hidratează în timp ce o ronțăiești. Este, de asemenea, o modalitate surprinzătoare de a obține mai multă vitamina K, iar vitamina B9 (acid folic) și vitamina C ajută la stimularea celulelor imunitare și a metabolismului.
- Ceapă. Probabil nu este alimentul tău preferat din cauza mirosului, dar nu lăsa acest aspect să te îndepărteze de beneficiile acesteia. Fiecare strat de ceapă conține vitamina C și flavonoide care reduc inflamațiile.
- Lapte. Este bine cunoscut faptul că laptele este o sursă bună de calciu, dar există și alți nutrienți care întăresc oasele, cum ar fi fosforul și vitamina K. Zincul, potasiul și vitamina B12 susțin sistemul imunitar, inima și creierul. Și dacă ești vegetarian sau pur și simplu mănânci mai puțină carne, laptele este o modalitate excelentă de a obține niște proteine
- Turmeric. Unul dintre cele mai cunoscute condimente care au potențiale beneficii pentru sănătate, turmericul are antioxidanți puternici care luptă împotriva radicalilor liberi – particule subatomice cu un obicei prost de a vă deteriora celulele. Abilitățile antiinflamatorii ale turmericului pot ajuta chiar la reducerea riscului de boli de inimă și la reducerea durerii artritei.
- Brânză. Brânza are proteine de cazeină și zer care întăresc mușchii, calciu pentru oase robuste și acizi grași omega-3 (omega-3) pentru a menține aproape fiecare celulă din corp sănătoasă. Există, de asemenea, vitaminele B2 și B12 pentru a ajuta organismul să transforme alimentele în energie, în timp ce vitamina A, zincul și seleniul susțin imunitatea și vindecarea rănilor.
— Rețetă oferită de dieteticienii echipei de sănătate a bolilor digestive. Sursă: health.clevelandclinic.org