Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Ingredientul secret din bucătaria italiană care face omleta pufoasă și cremoasă

    16/02/20253 Mins Read79
    Foto: G4Food/Freepik
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pentru un fel de mâncare aparent simplu, omleta generează multe dezbateri culinare, în special în privința ingredientelor adăugate. Care este secretul pentru a-i îmbunătăți textura și gustul? Unii bucătari preferă să pună lapte sau smântână, susținând că acestea contribuie la o omletă mai cremoasă. Alții, însă, optează pentru apă, argumentând că așa devin ouăle mai pufoase.

    Secretul italienilor pentru o omletă cremoasă și pufoasă

    Dar dacă v-am spune că răspunsul ar putea fi… niciunul dintre aceste ingrediente? În schimb, pentru un rezultat cu adevărat excepțional, Mashed recomandă să pui ricotta, o brânză italiană proaspătă, ușor sărată, cu un gust lăptos, care conferă omletei o textură unică, atât cremoasă, cât și pufoasă. În plus, ricotta este o sursă excelentă de proteine.

    În timp ce unii aleg să amestece ricotta direct în ouă înainte de a le găti, majoritatea preferă să o adauge la final, imediat ce ouăle încep să se întărească. Astfel, brânza își păstrează compoziția cremoasă fără a împiedica procesul de gătire.

    Nu este nimic complicat la această rețetă, doar încorporează 1-2 linguri de ricotta per ou (în funcție de preferințe) sau pune brânza după ce ai luat omleta de pe foc. Nu îți face griji dacă ricotta nu se topește complet. Bucățile mai mari adaugă un plus de textură. Completează masa cu pâine prăjită, slăninuță crocantă sau fructe proaspete. Acum ai un mic dejun savuros!

    Cum poți folosi ricotta la micul dejun

    Dar ricotta nu se limitează doar la omlete. Această brânză versatilă merge de minune în mai multe preparate. Fiind o sursă de proteine relativ scăzută în calorii, ricotta este, de asemenea, mai puțin sărată decât telemeaua și furnizează nutrienți esențiali, cum ar fi potasiul și magneziul. Cu alte cuvinte, e o alegere excelentă pentru un mic dejun echilibrat.

    Un mod simplu și delicios de a integra ricotta în meniul tău este prin intermediul pâinii prăjite. Brânza poate fi servită fie sărată, fie dulce. Dacă optezi pentru varianta sărată, stropește ricotta cu ulei de măsline și presară ierburi proaspete precum busuioc sau pătrunjel, împreună cu sare și piper.

    Pentru o variantă mai savuroasă, încearcă să adaugi legume proaspete, cum ar fi roșii cherry tocate. Dacă preferi o abordare mai dulce, stropește cu miere sau sirop de arțar și completează cu felii de banane, pere sau smochine. De asemenea, nucile tocate adaugă un contrast minunat.

    Ricotta poate îmbogăți și gustul clătitelor, oferindu-le o textură mai cremoasă. Poți înlocui iaurtul cu o lingură de ricotta în bolul cu fulgi de ovăz sau creează un mic dejun cu ricotta, miere, fructe proaspete și granola. O altă opțiune este să pui ricotta într-un smoothie cu fructe pentru o băutură hrănitoare și delicioasă. Aceasta nu este doar o opțiune de mic dejun, ci și o modalitate creativă de a adăuga nutrienți și un gust minunat mesei de dimineață.

    Sursă: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 16/11/2025

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Gastronomie 16/11/2025

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Muncă 15/11/2025

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Populare în ultima lună
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20251.670 Views
    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic
    13/11/20251.513 Views
    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume
    12/11/20251.025 Views
    67 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici: ultima fotografie a unei legende nemuritoare
    15/11/2025474 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 16/11/20257 Mins Read15 Views

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Deși este tânără și are o experiență de muncă de doar câțiva ani, Valeria Crasov…

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Ce trebuie să conțină eticheta unui produs nealimentar: informații obligatorii pentru consumatori

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Cele mai populare

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic

    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.