Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Încerci să faci ouă poșate, dar niciodată nu-și ies perfecte? Folosește acest truc

    09/04/20252 Mins Read48
    Foto: simplyrecipes.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă ai avut vreodată dificultăți în a găti ouăle poșate perfecte, cu singurață nu ești singurul sau singura. De multe ori, procesul de poșare poate părea complicat, mai ales atunci când nu știi exact cum să le pregătești fără ca albușul să se destrame sau gălbenușul să devină prea tare. Însă, cu câteva trucuri simple de la Thepruceeats poșarea ouălor poate deveni o abilitate ușor de stăpânit. 

    Apă cu oțet

    Secretul pentru un ou poșat perfect este să începi cu un amestec de apă și oțet. Poți folosi oțet alb distilat, deoarece acesta ajută la întărirea proteinei din ou, oferindu-i o formă compactă.

    • Într-un bol larg, adaugă părți egale de apă și oțet (aproximativ o cană de apă și o cană de oțet pentru două ouă).

    • Pune ouăle în acest amestec timp de 10-12 minute. Albușul va începe să se coaguleze, iar albușul va deveni opac, semn că oul este pregătit pentru poșare.

    Apa nu trebuie să fie clocotită

    Un alt aspect important este temperatura apei. Apa trebuie să fie fierbinte, dar nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere. Dacă ai un termometru, țintește o temperatură între 82 și 88 grade Celsius. Asta va asigura că oul se poșează încet, fără să se descompună.

    Poșarea 

    După ce oul a stat în soluția de apă și oțet, transferă-l cu grijă în apa fierbinte cu ajutorul unei linguri cu găuri. Lasă-l să se gătească între 2 și 3 minute, pentru a obține albușuri ferme și gălbenușuri moi. După ce l-ai scos din apă, tapotează-l ușor cu un prosop curat pentru a îndepărta excesul de apă.

    Oțetul din soluția de apă ajută proteinele din albușul oului să se denatureze, creând o textură compactă și menținând oul intact în timpul poșării.

    cum se fac corect ouăle poșate ouă poșate truc oău poșate

    Articole asemănătoare

    Advertoriale 24/10/2025

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    Cultură 24/10/2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Mediu 24/10/2025

    Clădiri ameninţate de creşterea nivelului mării în acest secol, avertizează un studiu

    Populare în ultima lună
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20253.919 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.436 Views
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/2025721 Views
    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”
    21/10/2025613 Views
    Recomandate
    Cultură 25/10/20252 Mins Read83 Views

    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României

    Mădălina și-a descoperit vocea la doar patru ani, iar de atunci pasiunea a crescut din…

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Clădiri ameninţate de creşterea nivelului mării în acest secol, avertizează un studiu

    Cele mai populare

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.