Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Idei de cină ușoară. Supă cremă de linte în versiune turcească, servită cu lipie caldă

    12/11/20242 Mins Read10
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    O supă cremă este întotdeauna o idee bună la masa de seară, pentru că reprezintă o bază vegetală dietetică, pe lângă care mai putem adăuga proteine și carbohidrați. Totodată, este ușor și rapid de preparat și foarte potrivită pentru anotimpul rece. Se poate face practic din orice fel de legume sau zarzavaturi, dar pot fi și completate cu leguminoase. Dintre ele, lintea se pretează a fi folosită și de una singură, iar dacă e din cea portocalie fierbe și foarte repede și nu e nevoie să o fierbem separat sau să o ținem să se hidrateze. E suficient să-i adăugăm o parte aromatică și să pasăm totul cu un mixer. Se gătește totul la un loc într-o singură oală.

    Ingrediente pentru 4 porții de supă cremă de linte

    • 200 g linte portocalie
    • 1 ceapă
    • 2 căței de usturoi
    • 4 linguri de ulei
    • 2 linguri de concentrat de roșii
    • 1 linguriță de zahăr
    • sare după gust
    • paprika picantă, dafin, piper
    • 1 l de apă
    • 100 g iaurt/lămâie pentru servit

    Procedeu

    Într-o oală mai mare, antiaderentă, poate fi de inox sau aluminiu, nu neapărat cu teflon, se călește întâi ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Lucrăm la foc mediu, cu câteva linguri de ulei.

    Se adaugă lintea, clătită anterior, și se învârt în oală împreună până lintea începe să se aromatizeze.

    Acum se adaugă cele două linguri de concentrat de roșii, lingurița de zahăr și frunza de dafin.

    Se amestecă și se adaugă apa. Se ridică flacăra până când oala ajunge la punctul de fierbere, apoi se lasă focul mic și se fierbe acoperită cu capacul circa un sfert de oră, amestecând din când în când.  Se completează și cu un minim de sare, dacă mai e nevoie mai adăugăm puțin la final.

    Se completează la sfârșit și cu puțină paprika iute și se reduce în cremă folosind un mixer vertical sau un blender.

    Se servește cald, cu puțin iaurt, ulei de măsline, piper. Puteți adăuga și un strop de brânză rasă. Dacă vrem ca mâncarea să rămână de post, putem completa cu fulgi de drojdie.

    În mod tradițional, această supă cremă de linte turcească este însoțită de lipii calde. Pot fi și din cele cumpărate și încălzite rapid în cuptor.

    Sursă rețetă: G4Food

    supă cremă de linte

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.091 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read6 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.