Pentru că supele niciodată nu ne pot dezamăgi și pentru că, deși e mai, dar frigul de afară încă ne dă bătai de cap, un prânz cald și cremos, după rețeta
este fix ceea ce te-ar face să simți mai bine.Ingrediente:
-
250 g linte
-
500 g costițe afumate
-
1 morcov mare
-
1 ceapă roșie
-
300 g rădăcină de țelină
-
1 tulpină de țelină
-
2 cartofi
-
2 căței de usturoi
-
2.5 l apă
-
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Torn lintea în bol, o spăl de câteva ori, o acopăr cu apă și o las la umflat pentru o oră.
- Tai cuburi mari ceapa, morcovul, rădăcina de țelină și tulpina de țelină.
- Pun legumele în cratița cu apă, adaug sare și le fierb 30 de minute.
- Apoi adaug lintea scursă de apă, cartofii, cățeii de usturoi, costițele afumate și fierb 35-40 minute.
- Scot costițele din cratiță și mărunțesc bine până primesc o supă cremoasă.
- Servesc supa cu costițele afumate, decorez cu pătrunjel și îmi place să storc suc de lămâie.
