Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Gazpacho: supa rece spaniolă. Iată cum o mai poți prepara personalizat

    27/04/20252 Mins Read29
    Foto: dissapore
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Gazpacho este o supă rece tradițională andaluză, dar se poate adapta cu ușurință folosind ingrediente proaspete de sezon. În loc să urmezi rețeta clasică, poți să te joci cu diverse ingrediente și să obții variante mai ușoare și la fel de proaspete.

    Rețeta originală de gazpacho provine din Andaluzia, regiunea din sudul Spaniei, și este o supă rece, preparată tradițional din ingrediente simple, dar gustoase. În forma sa clasică, gazpacho conține:

    • Roșii: care sunt baza principală, oferind supei o textură și un gust proaspăt, ușor acid.

    • Castraveți: care adaugă un element răcoritor și crocant.

    • Ardei gras: de obicei verde, pentru un gust ușor amar și o textură mai fermă.

    • Usturoi: pentru un plus de savoare și aromă.

    • Ceapă: care completează gustul și adaugă o notă ușor dulceagă.

    • Pâine veche: care ajută la îngroșarea supei și îi dă o consistență mai cremoasă.

    • Ulei de măsline extravirgin: pentru a adăuga un gust bogat și o textură mai fină.

    • Oțet de vin roșu: care conferă o aciditate subtilă, echilibrând gustul.

    • Sare și piper: pentru a potența aromele ingredientelor.

    1. Gazpacho de avocado
      Înlocuiește roșiile cu avocado, un ingredient popular acum. Amestecă avocado cu castraveți, usturoi, lime și pâine uscată, pentru o textură cremoasă și un gust delicat. Dacă vrei un gust mai intens, prăjește condimentele înainte de a le adăuga. O poți servi cu nuci și alune prăjite.

    2. Gazpacho alb
      Această variantă folosește migdale și usturoi în loc de roșii. Rezultatul este o cremă albă și delicată. De obicei, se servește cu boabe de struguri sau felii de pepene, dar dacă vrei un gust mai consistent, poți adăuga cubulețe de șuncă sau legume coapte. Folosește migdale decojite pentru o textură mai fină.

    3. Gazpacho de ardei
      Aceasta este varianta cea mai apropiată de rețeta tradițională. Adaugă ardei cruzi, bine copți, în compoziția clasică a gazpacho-ului și câteva picături de tabasco pentru un strop de iuțeală. Servit cu taralli sfărâmate, măsline și anșoa.

    4. Gazpacho de pepene și pepene galben
      Pentru o variantă dulce, încearcă gazpacho-ul din pepene roșu și galben. Tot ce trebuie să faci este să mixezi fructele cu câțiva cubulețe de gheață și să le lași la frigider. Poți adăuga frunze de mentă, ciocolată neagră sau fulgi de nucă de cocos pentru un gust deosebit.

    Articol preluat: Dissapore

    gazpacho supă gazpacho

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 16/05/2025

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Mediu 16/05/2025

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    Odihnă 16/05/2025

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.235 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025188 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025128 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/202594 Views
    Recomandate
    Gastronomie 16/05/20253 Mins Read13 Views

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Deși pieptul de pui este adesea recomandat ca sursă principală de proteine datorită conținutului ridicat…

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.