Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Fulgi de ovăz cu lămâie și semințe de mac: un mic dejun bogat în proteine

    24/10/20252 Mins Read28
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Fulgii de ovăz combinați cu coajă și zeamă proaspătă de lămâie oferă o aromă intensă și un gust echilibrat. Textura cremoasă a ovăzului se completează cu semințele de mac, iar siropul de arțar adaugă o notă delicată de dulceață, arată eatingwell.com. 

    Rezultatul este un mic dejun care amintește de brioșele cu lămâie și mac, dar într-o variantă mai ușoară și sănătoasă, perfectă de pregătit cu o seară înainte.

    Ingrediente (pentru 4 porții)

    • 230 g fulgi de ovăz tradiționali
    • 500 ml lapte integral
    • 250 g iaurt grecesc simplu, cu conținut integral de grăsime
    • 37 ml sirop de arțar pur
    • 1 linguriță semințe de mac
    • 2 lingurițe extract de vanilie
    • 2 lingurițe coajă rasă de lămâie (plus extra pentru decor)
    • 1 linguriță suc de lămâie
    • Un sfert de linguriță de sare

    Mod de preparare

    1. Într-un bol mediu, amestecă fulgii de ovăz, laptele, iaurtul, siropul de arțar, semințele de mac, vanilia, coaja și zeama de lămâie, precum și sarea. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
    2. Acoperă bolul și lasă-l la frigider aproximativ 30 de minute, până când amestecul începe să se îngroașe ușor.
    3. Împarte compoziția în patru borcane de 240 ml (aproximativ o cană fiecare). Închide borcanele și lasă-le la frigider cel puțin 8 ore.
    4. Înainte de servire, presară deasupra puțină coajă de lămâie pentru un plus de aromă și prospețime.

    Această rețetă este ideală pentru diminețile aglomerate. Se păstrează la frigider până la trei zile și oferă un echilibru perfect între proteine, fibre și gust.

    Articole asemănătoare

    Advertoriale 24/10/2025

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    Cultură 24/10/2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Mediu 24/10/2025

    Clădiri ameninţate de creşterea nivelului mării în acest secol, avertizează un studiu

    Populare în ultima lună
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20253.903 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.430 Views
    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”
    21/10/2025609 Views
    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu
    20/10/2025430 Views
    Recomandate
    Cultură 24/10/20252 Mins Read262 Views

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    Ulizana și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie, dar abia la 20 de ani…

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Clădiri ameninţate de creşterea nivelului mării în acest secol, avertizează un studiu

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Clădiri ameninţate de creşterea nivelului mării în acest secol, avertizează un studiu

    Cele mai populare

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.