Frittata este o omletă la cuptor versatilă, perfectă pentru a transforma în mâncare delicioasă orice ingrediente rămase în frigider. Taste Bazar.ro vă propune o rețetă gustoasă de frittata cu legume și brânză feta. Dacă doriți să o pregătiți pentru micul dejun, se recomandă să se călească legumele cu o zi înainte.
Ingrediente:
- 1 dovlecel mediu
- 1 ardei kapia
- 200 g broccoli
- 8 ouă
- 50 ml lapte
- 100 g spanac
- o ceapă verde
- 50–70 g brânză feta
- o lingură de ulei de măsline
- mix de ierburi uscate: busuioc, cimbru, rozmarin
- sare, piper
Preparare:
- Dovlecelul se taie în cuburi mici, ardeiul se taie în felii, iar broccoli se desface în buchețele mai mici (tulpina, dacă nu este prea tare, se taie și ea în cuburi).
- Dovlecelul și ardeiul se călesc în uleiul de măsline timp de 10 minute, până se înmoaie. Se adaugă sare și ½ linguriță de mix de ierburi.
- Broccoli se opărește timp de 5 minute, până când tulpina poate fi ușor pătrunsă cu furculița.
- Se preîncălzește cuptorul la 200°C.
- Legumele gătite se așază într-o tavă de 28 cm.
- Ouăle se bat împreună cu laptele, sare și piper; se adaugă în ele spanacul tocat grosier și ceapa tocată mărunt.
- Amestecul de ouă se toarnă peste legume în tavă. Pe deasupra se presară brânza feta.
- Frittata se coace timp de 35 de minute.