Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Dovlecei pane de post – gustare crocantă pentru mic dejun

    10/04/20252 Mins Read18
    Sursa foto: viva.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă ești în căutarea unei rețete simple, de post, dar care să-ți aducă un plus de savoare atât dimineața, cât și în pauza de prânz, dovleceii pane sunt alegerea ideală. Crocanți la exterior și moi în interior, pot fi consumați cu o felie de pâine proaspătă sau alături de o salată ușoară, scrie G4Food.

    Ingrediente:

    • 2 dovlecei medii
    • 4 linguri de făină
    • 4 linguri de pesmet
    • 200 ml apă minerală carbogazoasă
    • sare, piper, usturoi pudră (opțional)
    • ulei pentru prăjit

    Mod de preparare:

    1. Spală bine dovleceii, apoi feliază-i subțire, rondele de aproximativ 0,5 cm.
    2. Presară sare peste feliile de dovlecel și lasă-le 10 minute să elimine apa în exces, apoi tamponează-le ușor cu un prosop de hârtie.
    3. Într-un bol, amestecă făina cu apa minerală, sare, piper și, dacă dorești, puțin usturoi pudră. Trebuie să obții un aluat asemănător celui pentru clătite, dar mai gros.
    4. Dă fiecare felie de dovlecel prin compoziția de făină, apoi prin pesmet.
    5. Prăjește în ulei încins, pe ambele părți, până devin aurii și crocante. Scoate-le pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

    Sugestii de servire: La micul dejun, dovleceii pane merg de minune cu o salată de roșii sau o pastă de avocado. Pentru prânzul la birou, pot fi așezați într-o caserolă alături de o salată de quinoa sau de orez cu legume. Sunt delicioși atât calzi, cât și reci.

    Această rețetă rapidă și versatilă e perfectă pentru cei care țin post, dar nu vor să renunțe la gust. Iar dacă mai rămân câteva felii, pot deveni o gustare crocantă în orice moment al zilei.

    Articole asemănătoare

    Advertoriale 24/10/2025

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    Cultură 24/10/2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Mediu 24/10/2025

    Clădiri ameninţate de creşterea nivelului mării în acest secol, avertizează un studiu

    Populare în ultima lună
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20253.919 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.436 Views
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/2025727 Views
    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”
    21/10/2025613 Views
    Recomandate
    Cultură 25/10/20252 Mins Read83 Views

    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României

    Mădălina și-a descoperit vocea la doar patru ani, iar de atunci pasiunea a crescut din…

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Recomandările culturale și de divertisment – ultimul weekend din octombrie 2025

    (FOTO) De la București la Cahul: scriitorul Cezar Paul-Bădescu a ajuns la elevii din satul Roșu

    Clădiri ameninţate de creşterea nivelului mării în acest secol, avertizează un studiu

    Cele mai populare

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.