Dacă îți dorești un desert simplu, sănătos și fără zahăr rafinat, acest brownie cu banane, cacao și afine este alegerea perfectă, scrie G4Food.
Ingrediente
Pentru aluat
165 de g de fulgi de ovăz sau făină de ovăz
360 de ml de lapte (eu am pus fără lactoză, merge și vegetal)
3 banane nu prea mari, foarte coapte
20 de g de cacao pur
2 linguri de sirop de agave (opțional)
1 linguriță de praf de copt
Pentru acoperire
O cutiuță de afine coapte
Preparare brownie fără zahăr
Mixați fulgii de ovăz, laptele, banana, cacao, siropul de agave și praful de copt până obțineți o compoziție omogenă. Lăsați-o să stea timp de aproximativ 15 minute, până când ovăzul se umflă.
Turnați compoziția de ciocolată într-un vas termorezistent și întindeți uniform.
Deasupra așezați afinele.
Preîncălziți cuptorul la 175°C și coaceți timp de aproximativ 40 de minute, până când scobitoarea iese curată.
Se lasă la răcit, apoi se porționează și se scoate din vas. Puteți completa cu puțină înghețată.