Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Desert de post: chec cu nuci. Rețetă simplă și savuroasă

    26/11/20242 Mins Read119
    Foto: retete.unica.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Checul de post cu nuci este desertul perfect pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva dulce, dar fără a încălca regulile postului. Simplu de preparat, cu ingrediente accesibile și o aromă minunată de rom și nuci crocante, acest chec te va cuceri cu fiecare feliuță. Fie că vrei să îl servești la o masă în familie sau să-l oferi ca o surpriză celor dragi, acest desert de post este alegerea ideală pentru orice ocazie.

    Timpi de preparare:

    • Timp de preparare: 15 min
    • Timp de gătire: 30 min
    • Gata în: 45 min

    Ingrediente:

    • 500 g făină
    • 300 g zahăr
    • 2 linguri praf de copt
    • 1 linguriță bicarbonat
    • 1 fiolă esență de rom
    • 10 linguri ulei floarea-soarelui
    • 1 1/2 cană apă
    • 1 cană nuci mărunțite
    • Zahăr pudră pentru ornat

    Mod de preparare

    1. Pregătește ingredientele lichide: Într-un bol mare, pune zahărul, uleiul, apa, esența de rom și un praf de sare. Amestecă bine toate ingredientele cu un mixer sau cu o spatulă, până când zahărul se dizolvă complet.
    2. Adaugă ingredientele uscate: Într-un alt bol, combină făina cu praful de copt și bicarbonatul. Adaugă treptat făina în amestecul de ingrediente lichide, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
    3. Încorporează nucile: După ce compoziția este omogenă, adaugă nucile mărunțite și amestecă ușor pentru a le distribui uniform în aluat.
    4. Pregătește forma de chec: Unge o formă de chec cu ulei și tapeteaz-o cu făină. Poți folosi și hârtie de copt pentru a evita să se lipească aluatul.
    5. Coace checul: Toarnă compoziția în formă și pune-o în cuptorul preîncălzit la 180°C. Lasă checul să se coacă timp de aproximativ 30-35 de minute. Poți verifica dacă este gata folosind o scobitoare: dacă iese curată, înseamnă că checul este coaptă.
    6. Răcește și decorează: După ce checul s-a copt, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească complet. Când este rece, presară zahăr pudră deasupra pentru a-i da un aspect frumos și un gust dulce.

    Rețetă preluată: retete.unica.ro

    chec de post chec de post cu nuci rețete de post

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 13/06/2025

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Cultură 12/06/2025

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Cultură 12/06/2025

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/2025993 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025459 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025210 Views
    Pericolul ascuns în iarbă: ce trebuie să știm despre mușcăturile de căpușă
    01/06/2025208 Views
    Recomandate
    Gastronomie 13/06/20252 Mins Read15 Views

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Într-un moment în care alimentația echilibrată câștigă tot mai mult teren, EatingWell propune o rețetă simplă:…

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.