Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Desert de post: chec cu nuci. Rețetă simplă și savuroasă

    26/11/20242 Mins Read119
    Foto: retete.unica.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Checul de post cu nuci este desertul perfect pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva dulce, dar fără a încălca regulile postului. Simplu de preparat, cu ingrediente accesibile și o aromă minunată de rom și nuci crocante, acest chec te va cuceri cu fiecare feliuță. Fie că vrei să îl servești la o masă în familie sau să-l oferi ca o surpriză celor dragi, acest desert de post este alegerea ideală pentru orice ocazie.

    Timpi de preparare:

    • Timp de preparare: 15 min
    • Timp de gătire: 30 min
    • Gata în: 45 min

    Ingrediente:

    • 500 g făină
    • 300 g zahăr
    • 2 linguri praf de copt
    • 1 linguriță bicarbonat
    • 1 fiolă esență de rom
    • 10 linguri ulei floarea-soarelui
    • 1 1/2 cană apă
    • 1 cană nuci mărunțite
    • Zahăr pudră pentru ornat

    Mod de preparare

    1. Pregătește ingredientele lichide: Într-un bol mare, pune zahărul, uleiul, apa, esența de rom și un praf de sare. Amestecă bine toate ingredientele cu un mixer sau cu o spatulă, până când zahărul se dizolvă complet.
    2. Adaugă ingredientele uscate: Într-un alt bol, combină făina cu praful de copt și bicarbonatul. Adaugă treptat făina în amestecul de ingrediente lichide, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
    3. Încorporează nucile: După ce compoziția este omogenă, adaugă nucile mărunțite și amestecă ușor pentru a le distribui uniform în aluat.
    4. Pregătește forma de chec: Unge o formă de chec cu ulei și tapeteaz-o cu făină. Poți folosi și hârtie de copt pentru a evita să se lipească aluatul.
    5. Coace checul: Toarnă compoziția în formă și pune-o în cuptorul preîncălzit la 180°C. Lasă checul să se coacă timp de aproximativ 30-35 de minute. Poți verifica dacă este gata folosind o scobitoare: dacă iese curată, înseamnă că checul este coaptă.
    6. Răcește și decorează: După ce checul s-a copt, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească complet. Când este rece, presară zahăr pudră deasupra pentru a-i da un aspect frumos și un gust dulce.

    Rețetă preluată: retete.unica.ro

    chec de post chec de post cu nuci rețete de post

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 16/11/2025

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Gastronomie 16/11/2025

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Muncă 15/11/2025

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Populare în ultima lună
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20251.670 Views
    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic
    13/11/20251.513 Views
    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume
    12/11/20251.025 Views
    67 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici: ultima fotografie a unei legende nemuritoare
    15/11/2025478 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 16/11/20257 Mins Read15 Views

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Deși este tânără și are o experiență de muncă de doar câțiva ani, Valeria Crasov…

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Ce trebuie să conțină eticheta unui produs nealimentar: informații obligatorii pentru consumatori

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Cele mai populare

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic

    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.