Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    De ce ar trebui să păstrezi apa de la paste: trucuri care te vor ajuta în bucătărie

    19/12/20242 Mins Read31
    Foto: hellotaste.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Nu este niciodată o idee rea să folosești resturile de mâncare și să fii creativ cu ceea ce ai. Dacă ai gătit paste, există un ingredient valoros pe care îl poți salva: apa în care le-ai fiert. Când pastele fierb, eliberează amidon în apă, care îi dă acest aspect „murdar”. Cu cât mai puțină apă folosești pentru a fierbe pastele, cu atât apa va fi mai încărcată cu amidon, potrivit Food and Wine. 

    La ce poți folosi apa de la pastele fierte

    Cel mai simplu mod de a folosi apa de la paste este pentru a face sosuri. Chiar și cele mai simple sosuri pentru paste pot beneficia de puțină apă de la paste, care ajută sosul să se lipească de paste. De exemplu, când faci pesto, dacă adăugi o jumătate de cană de apă de la paste, aceasta va face posibilă lipirea mai ușoară a sosului de paste. Tot așa poți adăuga apă de la paste în orice sos pentru a-l face mai cremos și a-l ajuta să se lege.

    De asemenea, apa de la paste este utilă și la rețetele de pâine. Poți înlocui apa din aluat cu apa de la paste, deoarece amidonul ajută pâinea să crească mai bine. Dacă apa este prea sărată, ajustează cantitatea de sare din aluat.

    O poți păstra la congelator

    Dacă nu o folosești imediat, poți congela apa de la paste pentru a o folosi ulterior. O poți congela în forme de cuburi de gheață și o poți adăuga la sosuri sau la supe. De asemenea, este grozavă pentru a fierbe fasole, dând un gust mai bogat supelor sau tocănițelor.

    Așadar, data viitoare când gătești paste, nu arunca apa! Este un ingredient versatil și util care poate face mâncarea mai gustoasă și mai sustenabilă.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 18/05/2025

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Mediu 18/05/2025

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Gastronomie 18/05/2025

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025382 Views
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025118 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025101 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202588 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 18/05/20255 Mins Read18 Views

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Îndulcitorii naturali – în special siropul de arțar și mierea – au devenit foarte populari…

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Punctele de presiune de la nivelul tălpilor: ce legătură au cu durerile, somnul și anxietatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.