Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum transformi un avocado prea copt în mousse de ciocolată. Ai nevoie de 3 ingrediente

    17/01/20252 Mins Read14
    Foto: experiencelife.lifetime.life
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Consumul excesiv de alimente sau perioadele de oboseală și epuizare pot determina multe persoane să caute metode de resetare a organismului. Una dintre aceste metode include postul cu apă sau o dietă bazată exclusiv pe alimente crude, care oferă o pauză benefică pentru corp și minte. În astfel de momente, alimente simple precum merele, morcovii, țelina sau spanacul devin alegeri ideale, datorită naturalității lor. Printre rețetele inspirate de această abordare alimentară, mousse-ul de ciocolată cu avocado, propus de The Guardian, din doar trei ingrediente se remarcă prin simplitate și prin capacitatea de a transforma avocadourile lovite sau prea coapte într-un desert cremos și savuros. 

    Un avocado maro sau ușor lovit nu arată prea apetisant, dar adesea gustul acestuia este bun, ceea ce îl face bun de transformat într-un desert sănătos. Aceasta este una dintre cele mai simple rețete de desert vegane pe care le vei face vreodată

    Ingrediente (pentru 4 porții mici):

    • 1 avocado copt
    • 30 g miere sau alt îndulcitor lichid, cum ar fi sirop de curmale, de arțar sau sirop de zahăr
    • 25 g pudră de pudră de cacao

    Topping-uri opționale:

    Fulgi de sare de mare, petale de trandafir, ciocolată rasă, bucăți de cacao, nuci tocate și/sau semințe.

    Mod de preparare:

    1. Taie avocado-ul pe jumătate, scoate sâmburele și scoate pulpa cu o lingură, punând-o într-un blender.
    2. Adaugă mierea crudă (sau îndulcitorul ales) și pudra de cacao, apoi mixează până obții o consistență fină. Dacă este nevoie, adaugă puțină apă pentru a obține o textură cremoasă.
    3. Împarte mousse-ul în patru pahare sau borcane mici, acoperă-le și pune-le la frigider pentru câteva ore sau peste noapte (se păstrează până la trei zile).
    4. Servește desertul ca atare sau decorează-l cu topping-urile preferate: fulgi de sare de mare, petale de trandafir, ciocolată rasă, bucăți de cacao, nuci tocate și/sau semințe.

    Sursa rețetei: The Guardian

    mousse de ciocolată din avocado

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 19/05/2025

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Gastronomie 19/05/2025

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    RECOMANDATE 19/05/2025

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025123 Views
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025113 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025108 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202594 Views
    Recomandate
    Gastronomie 19/05/20253 Mins Read25 Views

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Adoptarea unei diete bogate în antioxidanți poate fi un aliat valoros în procesul de slăbire.…

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Care e diferența dintre cereale și pseudocereale: ce au în comun și de ce pseudocerealele sunt considerate superalimente

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.