Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum se face siropul din lavandă? Rețetă simplă pentru o băutură răcoritoare

    29/06/20252 Mins Read34
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Florile de lavandă pe care le culegem de pe câmp pot fi utilizate atât în scop decorativ, cât și în scop culinar. Specialiștii recomandă ca, odată ajunse acasă, florile să fie împărțite în buchete de câte 70 până la 80 de fire care se agață cu florile în jos, într-un loc uscat răcoros și ferit de lumina directă a soarelui, scrie G4Food.

    Uscarea durează aproximativ 10 zile, iar rezultatul va fi o tijă florală dreaptă ideală pentru aranjamente sau decoruri rustice. Pentru utilizarea în bucătărie, florile trebuie desprinse de pe tije. În această formă ele pot fi folosite în ceaiuri sau limonade. Iar dacă doriți să le transformați în condiment pentru deserturi, este nevoie să le măcinați fin într-o râșniță de cafea.

    Rețeta siropului de lavandă

    Pentru a pregăti sirop de lavandă aveți nevoie de 500 de mililitri de apă, 150 de grame de zahăr brun, un pumn de flori uscate de lavandă și o lămâie.

    Florile se spală, iar apa se pune la fiert împreună cu zahărul. Se amestecă până când zahărul se dizolvă complet apoi siropul se ia de pe foc și se lasă să se răcească până la aproximativ patruzeci de grade Celsius.

    Când siropul s-a răcit, se adaugă florile de lavandă și sucul de lămâie. Compoziția se lasă la infuzat cel puțin 20 de minute. Cu cât este lăsată mai mult, cu atât aroma va fi mai intensă.

    La final, siropul se strecoară și se poate consuma ca atare sau diluat cu apă în proporție de unu la doi.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/2025100 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read29 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.