Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum se depozitează corect mierea de albine. Cinci sfaturi pentru a o menține proaspătă și savuroasă

    16/02/20252 Mins Read91
    Foto: G4Food.ro/Pexels
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Mierea de albine este un aliment natural apreciat pentru gustul său inconfundabil și beneficiile pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru a menține mierea proaspătă și savuroasă, este important să fie depozitată corect, arată G4Food.ro. 

    Iată cinci sfaturi esențiale pentru a te asigura că mierea ta își păstrează calitățile nutritive și aromatice pentru o perioadă îndelungată.

    1. Păstrează mierea într-un recipient etanș: Mierea este higroscopică, ceea ce înseamnă că absoarbe ușor umiditatea din aer. Pentru a evita cristalizarea sau fermentarea prematură, depozitează mierea într-un recipient bine închis, de preferat din sticlă sau metal inoxidabil, care să prevină pătrunderea aerului și a umezelii.
    2. Alege un loc răcoros și întunecat: Lumina directă și căldura pot deteriora mierea, afectându-i culoarea, gustul și proprietățile nutritive. Depozitează mierea într-un loc răcoros, departe de razele soarelui și de sursele de căldură, precum aragazul sau cuptorul.
    3. Evită temperaturile extreme: Mierea nu trebuie să fie păstrată în frigider, deoarece temperaturile foarte scăzute pot accelera procesul de cristalizare. În același timp, temperaturile ridicate pot distruge enzimele benefice din miere. Ideal este să păstrezi mierea la o temperatură constantă, de preferat între 18-24°C, conform Times of India.
    4. Nu folosi linguri ude sau murdare: Pentru a preveni contaminarea mierii și apariția mucegaiului, folosește întotdeauna linguri curate și uscate atunci când scoți mierea din borcan. Orice urmă de apă sau alte reziduuri pot compromite calitatea mierii.
    5. Verifică periodic mierea pentru semne de cristalizare sau fermentare: Mierea naturală poate cristaliza în timp, însă acest proces nu îi afectează calitatea. Dacă preferi mierea lichidă, poți încălzi ușor borcanul într-un vas cu apă caldă, evitând temperaturile ridicate. Dacă observi bule de aer sau un miros neobișnuit, este posibil ca mierea să fi fermentat, caz în care ar trebui să o arunci.

    Respectând aceste sfaturi simple, te vei bucura de mierea de albine în forma sa cea mai bună, păstrându-i prospețimea și savoarea pe termen lung.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 08/07/2025

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    RECOMANDATE 08/07/2025

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    RECOMANDATE 08/07/2025

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Populare în ultima lună
    Numere auto personalizate: verifică online disponibilitatea și află cât costă
    03/07/2025329 Views
    Parteneri dincolo de hotare: căsătorii și divorțuri cu cetățeni străini în R. Moldova
    07/07/2025178 Views
    Ai rămas fără loc de muncă? Statul te susține până la 9 luni cu bani neimpozabili
    03/07/2025170 Views
    Ce mănâncă italienii, grecii și spaniolii dimineața: modele sănătoase de mic dejun
    07/07/2025102 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 08/07/20253 Mins Read14 Views

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    Căldura nu iartă – și nici bacteriile, fungii, sporii sau drojdiile, chiar dacă nu le…

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Nuci sau fistic: Care sunt mai sănătoase? Explicațiile nutriționiștilor

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Cele mai populare

    Numere auto personalizate: verifică online disponibilitatea și află cât costă

    Parteneri dincolo de hotare: căsătorii și divorțuri cu cetățeni străini în R. Moldova

    Ai rămas fără loc de muncă? Statul te susține până la 9 luni cu bani neimpozabili

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.