Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum să transformi ciupercile umplute: parmezanul, secretul unei rețete savuroase

    24/02/20252 Mins Read12
    Foto: gustoase.net
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Ciupercile umplute sunt o gustare ușoară și delicioasă pentru orice petrecere. Această rețetă este ușor de pregătit. Ai nevoie doar de un pachet de ciuperci întregi, câteva cepe verzi, brânză parmezan, pesmet și condimente. Trebuie doar să sotezi câteva dintre ingredientele pentru umplutură, să le amesteci cu restul ingredientelor, să umpli pălăriile ciupercilor și să le coci timp de 15 minute. 

    Ingrediente

    • 450 g ciuperci (aproximativ 12-18 bucăți)
    • 4 fire de ceapă verde
    • 1 cățel mic de usturoi
    • 3 linguri de unt nesărat
    • 1 lingură de ulei de măsline
    • 1/2 cană pesmet fin și uscat
    • 1/4 cană brânză parmezan rasă + extra pentru decor
    • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
    • 1/2 linguriță amestec de ierburi sau busuioc uscat
    • 1/2 linguriță sare condimentată
    • 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat
    • Apă sau supă clară (doar dacă este necesar pentru a umezi umplutura)

    Instrucțiuni

    1. Pregătirea ingredientelor
      • Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge o tavă de copt suficient de mare pentru a așeza ciupercile într-un singur strat.
      • Curăță ciupercile de murdărie cu un prosop de hârtie umed sau clătește-le rapid sub apă rece, apoi șterge-le bine.
      • Îndepărtează tijele ciupercilor și toacă-le mărunt.
      • Taie rădăcinile firelor de ceapă verde și toacă-le mărunt (atât partea albă, cât și partea verde).
      • Mărunțește usturoiul.
    2. Prepararea umpluturii
      • Într-o tigaie, la foc mediu, topește untul împreună cu uleiul de măsline.
      • Adaugă tijele tocate ale ciupercilor și călește-le timp de 3 minute, amestecând continuu.
      • Adaugă ceapa verde și usturoiul și mai gătește încă 2 minute.
    3. Combinarea ingredientelor
      • Într-un bol, amestecă compoziția din tigaie cu pesmetul, 1/4 cană de brânză parmezan, ierburile italiene (sau busuiocul), pătrunjelul, sarea și piperul.
      • Dacă amestecul este prea uscat, adaugă puțină apă sau supă pentru a obține o textură umedă, dar nu lipicioasă.
    4. Umplerea și coacerea ciupercilor
      • Umple pălăriile ciupercilor cu amestecul preparat și așază-le în tava pregătită.
      • Coace-le timp de 15 minute sau până devin aurii și fragede.
      • Aranjează ciupercile umplute pe un platou și presară deasupra puțin Parmesan suplimentar, dacă dorești.

    Articol preluat: G4Food.

    ciuperci umplute cu parmezan

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 13/06/2025

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Gastronomie 13/06/2025

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Mediu 13/06/2025

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/20251.046 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025650 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025211 Views
    Meningococul: ce trebuie să știi despre această infecție. Cum recunoști simptomele și ce poți face
    04/06/2025161 Views
    Recomandate
    Gastronomie 13/06/20254 Mins Read49 Views

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ardeii grași sunt acele legume colorate și crocante care apar peste tot, în taco, pizza,…

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Copiii pot avea frecvent probleme digestive în sezonul cald și în călătorii. Cum știi că cel mic este deshidratat și ce măsuri trebuie să iei?

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.