Pesmetul este unul dintre ingredientele de reciclare prin excelență, una dintre cele mai utile modalități de a refolosi pâinea veche fără a o irosi. Prepararea lui acasă este foarte ușoară, ai nevoie doar de pâine, de câteva ierburi dacă vrei să îi dai o aromă specifică și de un mixer. În doar câteva minute ai un ingredient util de păstrat în casă, perfect pentru a gratina, a crea cruste gustoase, a îmbogăți produse de patiserie și umpluturi. De asemenea, potrivit cookist.it, pesmetul poate fi păstrat mult timp, atâta cât urmați câteva trucuri simple pentru a vă asigura că rămâne la fel de uscat, crocant și parfumat ca cel proaspăt râșnit.
Păstrarea pesmetului la temperatura camerei
Cei mai răi dușmani ai depozitării pesmetului sunt umiditatea și căldura, așa că cel mai bun mod de a păstra ingredientul este să îl puneți într-un recipient etanș, care este excelent pentru a evita contaminarea cu aer și căldură care ar înmuia pâinea. Unii oameni adaugă, de asemenea, frunze uscate de dafin la interior, deoarece această plantă are capacitatea de a bloca formarea mucegaiului și de a alunga orice insecte. Cutia trebuie păstrată într-un loc răcoros și uscat, adică departe de plită și, eventual, în întuneric, poate în interiorul unei cămări. În acest fel, pesmetul va rămâne la fel de proaspăt preparat și poate rezista intact timp de până la 6 luni.
Miezul de pâine poate fi depozitat în frigider sau în congelator?
Nimic nu interzice depozitarea pesmetului în frigider sau congelator, dar în acest caz acestea sunt două tehnici de depozitare care nu sunt recomandate pentru acest produs specific. Temperatura frigiderului și, cu atât mai mult, practica congelării implică formarea inevitabilă a umidității, un factor care, mai mult decât orice altceva, este în detrimentul bunei conservări a pesmetului, făcându-l să-și piardă crocantul. Singurul mod în care puteți pune pesmetul la frigider sau la congelator este dacă dispuneți de o mașină de ambalat în vid, o tehnică care elimină cu adevărat tot aerul și, de asemenea, împiedică pătrunderea umidității în interiorul pungii.
Cel mai bun recipient pentru depozitarea pesmetului
Pentru cea mai bună depozitare a pesmetului, recipientele închise ermetic sunt perfecte, deoarece sunt cele care, mai mult decât oricare altele, nu permit agenților externi să pătrundă în recipient. Dintre toate tipurile existente pe piață, preferați recipientele din sticlă, în special cele cu garnituri din cauciuc și modelele cu un capac cu șurub obișnuit (precum cele folosite de obicei pentru conserve, dar în acest caz nu este nevoie să sterilizați borcanul): sticla, de fapt, nu riscă să elibereze microplastice și nu strică sau nu afectează în niciun fel gustul pesmetului, pe lângă faptul că îl păstrează perfect izolat de mediul exterior.