Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum să păstrezi pâinea proaspătă mai mult timp: trucuri simple care previn uscarea

    25/08/20252 Mins Read43
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Totuși, problema ei este că se usucă repede sau mucegăiește. Multe familii ajung să arunce zilnic bucăți întregi de pâine. Există însă soluții simple pentru a păstra pâinea proaspătă mai mult timp, recomandă G4Food.

    Mulți păstrează pâinea în pungi de plastic. La prima vedere pare o alegere bună. De fapt, plasticul menține umiditatea și accelerează apariția mucegaiului. Mult mai indicată este depozitarea în pungi de hârtie sau pânză. Acestea lasă pâinea să respire și reduc riscul de alterare.

    Dacă, totuși, vrei să o păstrezi în plastic, înfășoar-o întâi într-un prosop curat, din bumbac. Acesta va absorbi umezeala și va menține pâinea proaspătă.

    Folosește o cutie specială

    Cutia de pâine, folosită în trecut în aproape toate casele, revine în atenție. Modelele moderne sunt fabricate din metal sau lemn și asigură ventilația necesară. Astfel, pâinea rămâne moale la interior și cu coaja crocantă câteva zile.

    Congelarea, cea mai sigură metodă

    Dacă vrei să păstrezi pâinea mai mult de trei-patru zile, congelarea este cea mai bună soluție. Chiar dacă, învelită în prosop de bumbac și apoi în pungă de plastic stă și în frigider câteva zile, congelatorul este, totuși, cea mai sigură soluție. Taie pâinea felii înainte și pune-o în pungi închise ermetic. La nevoie, scoți doar câteva felii, le încălzești în toaster sau cuptor și vor fi aproape ca proaspete.

    Nu o lăsa descoperită

    Mulți lasă pâinea direct pe masă sau pe blatul din bucătărie. Aerul usucă rapid miezul. În câteva ore, pâinea devine tare și greu de consumat. Înfășurarea într-un șervet curat de bumbac poate fi un compromis bun pentru o zi.

    Cum recunoști pâinea alterată

    Mucegaiul apare sub formă de pete verzi, albastre sau negre. Dacă observi chiar și o mică porțiune, aruncă întreaga pâine. Sporii de mucegai se răspândesc rapid și nu sunt vizibili imediat.

    Alternative practice

    Pentru cine cumpără des pâine, o soluție este achiziționarea unor cantități mai mici și mai dese. În plus, se pot încerca variante artizanale, cu maia naturală, care rezistă mai mult decât pâinea industrială.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202572 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20252 Mins Read25 Views

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Atunci când organismul este slăbit de o viroză, gripă sau altă infecție, modul în care…

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.