Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Tinerii artiști din R. Moldova pot aplica pentru un stagiu cultural de două luni la Viena

    Certificat de competențe digitale pentru liceeni – înscrierile sunt deschise

    UE pregătește reguli noi pentru a limita închirierile pe termen scurt

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum preparăm hummus din conopidă: o rețetă rapidă și sănătoasă

    17/01/20252 Mins Read12
    Sursa foto: cookist.it
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Hummusul de conopidă este o variantă neobișnuită a hummusului clasic: spre deosebire de acesta din urmă, nu conține năut. Este, prin urmare, o cremă învăluitoare și delicioasă, gata în scurt timp și perfectă pentru a fi întinsă pe bruschete, pâine sau pentru a însoți crudități de legume și a servi ca aperitiv pentru cină.

    Potrivit cookist.it, este o rețetă simplă, care presupune doar să coaceți buchețelele de conopidă în cuptor până când sunt moi și aurii, apoi să le amestecați împreună cu suc de lămâie, ulei de măsline extravirgin, un strop de apă, un cățel de usturoi, semințe de chimen și, bineînțeles, tahini, o pastă de semințe de susan esențială pentru un rezultat impecabil.

    Dacă doriți, puteți înlocui semințele de chimen cu puțină paprika dulce sau afumată și niște fulgi de chilli pentru o notă picantă.

    Cum preparăm hummusul de conopidă:

    Ingrediente:

    • conopidă
    • ulei de măsline extravirgin – 4 linguri
    • apă – 3 linguri
    • sare
    • sos tahini – 2 linguri
    • usturoi –
    • semințe de chimen – o lingură
    • pătrunjel proaspăt
    • semințe de floarea-soarelui – după gust

    Mod de preparare:

    1. Tăiați bucățelele de conopidă în jumătate.
    2. Se clătește conopida sub jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.
    3. Se adună într-un bol, se condimentează cu ulei de măsline extravirgin și sare, apoi se amestecă cu o lingură pentru a aroma toate buchețelele.
    4. Se transferă pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 200 °C până se înmoaie și devin aurii.
    5. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească complet.
    6. Puneți buchețelele de conopidă în cana unui blender de bucătărie și adăugați o lingură de sos tahini. Se toarnă sucul de lămâie stors.
    7. Se adaugă uleiul de măsline extravirgin. Se completează cu cățelul de usturoi decojit, semințele de chimen și apa.
    8. Se amestecă timp de aproximativ 1 minut sau până când devine gros și cremos. Se transferă hummusul într-un bol mic și se presară deasupra semințe de floarea-soarelui.
    9. Se decorează cu pătrunjel proaspăt tocat și se adaugă un strop de ulei de măsline extravirgin.

    Humusul de conopidă se păstrează la frigider, bine închis într-un recipient etanș, timp de 2 zile.

    hummus din conopidă

    Articole asemănătoare

    Cultură 15/10/2025

    Tinerii artiști din R. Moldova pot aplica pentru un stagiu cultural de două luni la Viena

    Muncă 15/10/2025

    Certificat de competențe digitale pentru liceeni – înscrierile sunt deschise

    Odihnă 15/10/2025

    UE pregătește reguli noi pentru a limita închirierile pe termen scurt

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20251.862 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.145 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025631 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025607 Views
    Recomandate
    Cultură 15/10/20251 Min Read3 Views

    Tinerii artiști din R. Moldova pot aplica pentru un stagiu cultural de două luni la Viena

    Șase artiști și lucrători culturali din R. Moldova au oportunitatea de a participa la un…

    Certificat de competențe digitale pentru liceeni – înscrierile sunt deschise

    UE pregătește reguli noi pentru a limita închirierile pe termen scurt

    Tatiana Țîbuleac își sărbătorește ziua de naștere: romanele care au impresionat cititorii și criticii

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Tinerii artiști din R. Moldova pot aplica pentru un stagiu cultural de două luni la Viena

    Certificat de competențe digitale pentru liceeni – înscrierile sunt deschise

    UE pregătește reguli noi pentru a limita închirierile pe termen scurt

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.