Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Tehnici simple care opresc anxietatea înainte să scape de sub control

    Sunt cerealele bune pentru sănătate? Ce spun nutriționiștii

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum pregătim bruschette perfecte: sfaturi și combinații rapide cu ingrediente de sezon

    12/06/20254 Mins Read22
    Sursa foto: pixabay.com/G4Food
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Bruschettele pot fi o soluție mereu la îndemână fie pentru micul dejun, fie pentru o gustare. Pot fi chiar soluția salvatoare chiar și pentru o masă principală, dacă le adăugăm și ceva proteic alături și le asortăm cu o salată sau legume preparate după preferințe, scrie G4Food.

    Cum se pregătește pâinea pentru bruschette

    Se taie felii de circa 1 deget grosime, în funcție de tipul de pâine. În mod evident, o bruschettă de calitate se obține dintr-o pâine de calitate, rustică.

    Dacă nu mai e foarte proaspătă, se stropesc feliile cu foarte puțină apă și se lasă câteva minute ca apa să se distribuie în structura pâinii. Și mai bine, feliile în acest fel pregătite le închidem câteva minute într-o pungă sau într-un bol cu capac. Apoi, feliile se trec prin cuptor în partea de grill sau, dacă avem în plan să pornim grătarul: se așează pe grătar la început, când intensitatea căldurii este încă limitată. Apoi se întorc pe partea cealaltă când prin puțină culoare, fără să se ardă.

    În lipsa cuptorului sau a grătarului, putem folosi foarte bine și o tigaie grill: așezăm feliile când tigaia e deja încălzită bine, le lăsăm preț de 10-20 de secunde pe fiecare parte, apoi le dăm la o parte: cât să se rumenească ușor și să devină crocante la suprafață.

    Peste feliile astfel pregătite trecem un cățel de usturoi tăiat pe jumătate. Eliberează cel mai bine aroma prin frecare peste felia de pâine, alegând o intensitate aromatică după cum ne dorim și ne place. Imediat după usturoi picurăm ulei de măsline. Nu mult cât să curgă pe dedesubt dar suficient să se simtă și mai ales să ajute să se mențină pâinea la consistența dorită înainte de servire.

    Secretul preparării roșiilor pentru bruschette

    Bruschetta clasică, cea mai întâlnită în Italia, provenită din bucătăria tradițională este cea în care se folosește usturoi, ulei, roșii, oregano, busuioc. Foarte asemănătoare cu pan de tomate spaniole. Peste feliile de pâine pregătite conform descrierii anterioare, se adaugă roșiile curățate de semințe și tăiate cuburi mici.

    Însă înainte de a le adăuga peste feliile de pâine trebuie lăsate câteva minute într-o strecurătoare cu puțină sare. După ce s-a scurs mare parte din lichid, transferăm cuburile de roșii într-un bol și le adăugăm ulei, oregano. Dacă vrem, și frunze proaspete de busuioc rupte cu mâna. După ce le amestecăm sunt gata de a fi adăugate peste feliile de pâine prăjită.

    Combinații vegetale ultrarapide pentru bruschette

    În afară de această combinație clasică, iată alte câteva la fel de rapide. Nu e nevoie de cântar, bruschettele fiind prin definiție ceva rapid, care se prepară la ochi, din instinct și după preferințe.

    Bruschette cu ardei și ceapă verde

    Combinăm ardei gras tăiat cuburi foarte mici cu puțină cremă de brânză și un fir de ceapă verde tăiat foarte, foarte mărunt. Adăugăm și puțin ulei și, dacă preferăm, și foarte puțin ardei iute. Adăugăm amestecul peste feliile de pâine prăjită peste care am trecut o adiere de usturoi și puțin ulei de măsline.

    Bruschette cu dovlecei rași și mentă

    Dăm pe răzătoare un dovlecel tânăr, proaspăt, adăugăm puțină sare și îl lăsăm, ca și roșiile, într-o strecurătoare, ca să piardă lichidul în exces. După ce s-a scurs, îi adăugăm, folosind un bol, ulei, piper și frunze de mentă rupte cu mâna. Adăugăm amestecul peste feliile de pâine pregătite în același fel.

    Bruschette cu castravete, piersică și semințe de susan

    Tăiem cuburi mici castravetele și îl lăsăm, la fel, în strecurătoare, după ce i-am amestecat cu un praf de sare. După ce s-a scurs, amestecăm castravetele cu cuburi mici de piersică. Peste ele adăugăm puțin ulei, un strop de sos de soia și semințe de susan. Completăm feliile de pâine cu acest amestec și avem astfel niște bruschette cu o combinație aromatică în stil asiatic.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 28/12/2025

    Tehnici simple care opresc anxietatea înainte să scape de sub control

    RECOMANDATE 28/12/2025

    Sunt cerealele bune pentru sănătate? Ce spun nutriționiștii

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025109 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/2025101 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 28/12/20256 Mins Read28 Views

    Tehnici simple care opresc anxietatea înainte să scape de sub control

    Tehnicile de respirație controlată, mișcarea zilnică și limitarea expunerii la știri la maximum 30 de…

    Sunt cerealele bune pentru sănătate? Ce spun nutriționiștii

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Tehnici simple care opresc anxietatea înainte să scape de sub control

    Sunt cerealele bune pentru sănătate? Ce spun nutriționiștii

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.