Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Elevi de nota 10: Gânduri despre examene, studii, viitor și R. Moldova

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Top 10 produse care nu trebuie să-ți lipsească din coș înainte de grătar

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cu ce îi mai impresionăm pe cei dragi de sărbători? Curcan umplut, la cuptor. Rețetă ușoară

    26/11/20242 Mins Read54
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie, de reunire a familiei și de savurare a preparatelor tradiționale care au devenit adevărate ritualuri. Dacă vrei să impresionezi oaspeții cu un curcan fraged, suculent și aromat, este esențial să alegi metoda potrivită de preparare și să te asiguri că fiecare detaliu este perfect.

    Puneți vârfurile aripilor și îndepărtați măruntaiele

    Mai întâi, puneți vârfurile aripilor sub corpul curcanului, ridicând ușor o parte și pliați aripa dedesubt. Asigurați-vă că ați scos toate măruntaiele din interiorul curcanului.

    Usucă curcanul

    Uscați curcanul în interior și în exterior cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta umezeala suplimentară. Acest lucru este important pentru a face pielea mai crocantă. Adăugați sare și piper în interiorul curcanului.

    Frecați untul sub piele

    Separați ușor pielea de pe pieptul de curcan și frecați cu o bucată de unt (moale) sub piele: frecarea untului sub piele vă va oferi o carne extrem de suculentă în zona pieptului.

    Adaugă umplutura

    Umpleți ușor cavitatea mare a curcanului (umplutura se extinde pe măsură ce se gătește). Păstrați o cantitate mică de umplutură pentru pasul următor.

    Umpleți cavitatea gâtului cu o cantitate mică de umplutură. Îndoiți pielea gâtului peste deschidere.

    Legați picioarele

    Pentru a asigura un aspect estetic, dar și pentru ca curcanul să îți păstreze forma atunci când se va coace. Folosind sfoară de bucătărie, încrucișați picioarele împreună și legați-le bine la „gleznă”.

    Condimentați exteriorul cu sare și piper

    Aranjați curcanul în tavă și mergeți cu el la cuptor

    Un curcan umplut se va găti mai puțin uniform, de aceea acesta are nevoie să stea mai mult timp la cuptor, pentru a nu risca să rămână umplutura crudă. Puteți verifica cu un termometru pentru carne ca acesta să atingă 165 °C.

    Sursă foto&rețetă: www.marthastewart.com

    Articole asemănătoare

    Cultură 14/07/2025

    Elevi de nota 10: Gânduri despre examene, studii, viitor și R. Moldova

    Muncă 14/07/2025

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Gastronomie 14/07/2025

    Top 10 produse care nu trebuie să-ți lipsească din coș înainte de grătar

    Populare în ultima lună
    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului
    12/07/2025149 Views
    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân
    13/07/202580 Views
    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci
    10/07/202570 Views
    Cel mai potrivit pește pentru vară: de ce să-l alegi și cum îl poți prepara
    13/07/202557 Views
    Recomandate
    Cultură 14/07/202510 Mins Read11 Views

    Elevi de nota 10: Gânduri despre examene, studii, viitor și R. Moldova

    Cristian Braga, Bianca Iordachi, Andrian Banaru și Dumitrița Delev sunt patru dintre cei 89 de…

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Top 10 produse care nu trebuie să-ți lipsească din coș înainte de grătar

    Peste 31 milioane de lei pierduți în 2024 din fraude cu carduri: Ce arată cifrele BNM

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Elevi de nota 10: Gânduri despre examene, studii, viitor și R. Moldova

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Top 10 produse care nu trebuie să-ți lipsească din coș înainte de grătar

    Cele mai populare

    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.