Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cu ce îi mai impresionăm pe cei dragi de sărbători? Curcan umplut, la cuptor. Rețetă ușoară

    26/11/20242 Mins Read54
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie, de reunire a familiei și de savurare a preparatelor tradiționale care au devenit adevărate ritualuri. Dacă vrei să impresionezi oaspeții cu un curcan fraged, suculent și aromat, este esențial să alegi metoda potrivită de preparare și să te asiguri că fiecare detaliu este perfect.

    Puneți vârfurile aripilor și îndepărtați măruntaiele

    Mai întâi, puneți vârfurile aripilor sub corpul curcanului, ridicând ușor o parte și pliați aripa dedesubt. Asigurați-vă că ați scos toate măruntaiele din interiorul curcanului.

    Usucă curcanul

    Uscați curcanul în interior și în exterior cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta umezeala suplimentară. Acest lucru este important pentru a face pielea mai crocantă. Adăugați sare și piper în interiorul curcanului.

    Frecați untul sub piele

    Separați ușor pielea de pe pieptul de curcan și frecați cu o bucată de unt (moale) sub piele: frecarea untului sub piele vă va oferi o carne extrem de suculentă în zona pieptului.

    Adaugă umplutura

    Umpleți ușor cavitatea mare a curcanului (umplutura se extinde pe măsură ce se gătește). Păstrați o cantitate mică de umplutură pentru pasul următor.

    Umpleți cavitatea gâtului cu o cantitate mică de umplutură. Îndoiți pielea gâtului peste deschidere.

    Legați picioarele

    Pentru a asigura un aspect estetic, dar și pentru ca curcanul să îți păstreze forma atunci când se va coace. Folosind sfoară de bucătărie, încrucișați picioarele împreună și legați-le bine la „gleznă”.

    Condimentați exteriorul cu sare și piper

    Aranjați curcanul în tavă și mergeți cu el la cuptor

    Un curcan umplut se va găti mai puțin uniform, de aceea acesta are nevoie să stea mai mult timp la cuptor, pentru a nu risca să rămână umplutura crudă. Puteți verifica cu un termometru pentru carne ca acesta să atingă 165 °C.

    Sursă foto&rețetă: www.marthastewart.com

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 28/11/2025

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Gastronomie 28/11/2025

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Cultură 28/11/2025

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent
    22/11/20253.361 Views
    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului
    22/11/20253.251 Views
    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa
    21/11/2025461 Views
    (VIDEO) Doi români care au ratat îmbarcarea au alergat pe pista aeroportului din Köln după un avion Wizz Air cu motoarele pornite
    24/11/2025391 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 28/11/20256 Mins Read7 Views

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Tehnicile de respirație controlată, mișcarea zilnică și limitarea expunerii la știri la maximum 30 de…

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum facem față anxietății în vremuri incerte: tehnici simple de gestionare a situațiilor

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Cele mai populare

    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent

    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului

    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.