Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Creveți cu miere și nuci la cuptor. Rețeta unui prânz savuros

    28/01/20253 Mins Read33
    Foto: today.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această rețetă de creveți cu miere și nuci, de la Today, este perfectă pentru a recrea un prânz delicios acasă. Pregătirea se face pe o tavă simplă, iar timpul total de preparare este de sub 30 de minute. Deși în mod tradițional creveții cu miere și nuci sunt prăjiți în aluat, această versiune mai ușoară elimină pașii de prăjire, obținând crocanța prin broccoli rumenit la cuptor. Sosul este punctul forte al acestui preparat – un amestec cremos de maioneză, smântână dulce, miere și suc de lămâie proaspăt, care oferă o aromă echilibrată de dulce-acrișor.

    Rețeta este servită cu orez jasmin fiert, iar nucile pot fi înlocuite cu caju sau arahide pentru o variație. Pentru mai multă savoare, poți adăuga ulei de susan prăjit sau semințe de susan, iar pentru un gust picant, condimentează cu fulgi de chili sau un sos de chili crocant.

    Ingrediente:

    • 340 g broccoli
    • 3 linguri ulei neutru
    • Sare, după gust
    • 450 g creveți mari (decojiți, curățați)
    • ½ cană nuci tocate
    • ¾ linguriță usturoi granulat
    • ¾ linguriță pudră de ceapă
    • ⅓ cană maioneză
    • 3 linguri smântână dulce
    • 1 lingură miere
    • 1 lingură suc de lămâie proaspăt
    • 3-4 căni orez jasmin fiert
    • 3 fire de ceapă verde (tocate subțire)
    • Fulgi de ardei iute, opțional

    Mod de preparare:

    1. Așază grătarul cuptorului pe poziția din mijloc și setează temperatura la 200°C.
    2. Într-un bol mare, amestecă broccoli cu 2 linguri de ulei și un praf mare de sare. Așază broccoli pe jumătatea unei tăvi de copt tapetate și pune-l la cuptor pentru 10 minute.
    3. Șterge creveții cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate. În același bol, amestecă creveții, nucile, usturoiul granulat, pudra de ceapă, 1 lingură de ulei și un praf mare de sare.
    4. După ce broccoli s-a copt 10 minute la cuptor, scoate tava și așază creveții și nucile pe cealaltă jumătate a tăvii. Pune tava înapoi în cuptor și continuă coacerea încă 8-10 minute, până când creveții devin roz și broccoli este ușor ars pe margini.
    5. Într-un bol mic, combină maioneza, smântâna dulce, mierea, sucul de lămâie și un praf de sare. Amestecă bine.
    6. Într-un bol mediu, amestecă creveții fierbinți și nucile cu jumătate din sos.
    7. Așază orezul pe farfurii, pune deasupra creveții cu nuci și broccoli-ul. Stropește cu sos suplimentar, dacă dorești, și garnisește cu ceapă verde și, opțional, fulgi de chili pentru un gust picant.

    Recomandări:

    • Poți folosi caju sau arahide în locul nucilor.
    • Adaugă câteva picături de ulei de susan prăjit sau presară semințe de susan pentru un plus de aromă.

     

    creveți cu miere și nuci

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.094 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read6 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.