Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce nu știai despre castraveți? Hidratare, fibre și beneficii pentru sănătate în sezonul cald

    Top 10 orașe cu cel mai ridicat nivel de trai în lume. Cine domină topul

    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Conservarea căpșunilor: 5 moduri de a le consuma tot anul

    12/05/20253 Mins Read36
    Foto: lacucinaitaliana.it
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    În zilele noastre, căpșunile se găsesc pe tot parcursul anului în multe supermarketuri, deși acestea se coc în mod natural doar primăvara, asemeni celor mai suculente roșii și a pepenilor dulci. Este recomandat să consumăm alimente de sezon pentru un aport maxim de nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți. Produsele de sezon se coc în mod natural, fără utilizarea excesivă de conservanți sau tratamente artificiale, păstrându-și intacte proprietățile nutritive. Nu trebuie trecut cu vederea nici faptul că fructele cultivate în sezonul lor natural necesită mai puține resurse energetice, cum ar fi încălzirea sau iluminatul artificial, și reduc nevoia de transport pe distanțe lungi. Acest lucru duce la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a impactului asupra mediului, arată La cucina Italiana. 

    Căpșuni congelate

    Pentru congelarea căpșunilor este necesar să le spălați foarte bine, să înlăturați frunzele și să le uscați bine. Apoi scufundă-le în vin alb și uscațile ușor cu un preosop de hârtie. Acoperiți-le cu zahăr pudră și puneți-le într-o pungă pentru congelator. Se vor păstra timp de câteva luni și le puteți folosi pentru a prepararea unui sorbet rapid.

    Cuburi de gheață cu căpșuni

    Pentru a vă face băuturile mai reci și mai colorate, puneți căpșuni mici, sau pe bucăți, în interiorul unei forme pentru cubulețe de gheață și acoperiți cu apă sau ceai. Lăsați să înghețe câteva ore și apoi folosiți cuburile de căpșuni după bunul plac. Acestea sunt perfecte pentru limonadă.

    Dulceață de căpșuni

    Dulceața de căpșuni este cea mai clasică metodă de conservare a acestui fruct. Se obține prin fierberea a 1 kg de căpșuni, bine spălate și fără codițe, cu 500 g de zahăr, într-un vas înalt. Compoziția trebuie amestecată continuu timp de aproximativ o oră și apoi pusă în borcane de sticlă sterilizate timp de 30 de minute, în apă clocotită. Borcanele trebuie închise imediat și întoarse cu susul în jos până se răcesc.

    Lichior de căpșuni

    Pentru un desert cu care să te răsfeți după masă, poți prepara un lichior de căpșuni făcut în casă. Pentru a-l prepara aveți nevoie de 1 kg căpșuni, 1 litru alcool de 90°, 1 kg zahăr și 1/2 litru apă. Spălați căpșunile și îndepărtați frunzele. Într-un bol încăpător zdrobiți-le până obțineți o masă lichidă din pulpă de căpșună. Puneți amestecul într-un borcan mare de sticlă și adăugați alcoolul. Închideți borcanul și lăsați-l la macerat timp de cel puțin 10 zile. După zece zile, se topește 1 kg de zahăr, la foc mic, cu o jumătate de litru de apă – este necesar amestecul continuu, pentru a nu lăsa zahărul să se ardă. Când zahărul s-a dizolvat complet, se oprește focul și se lasă să se răcească. Se adaugă siropul de apă cu zahăr direct în recipientul cu alcool și căpșuni, se amestecă bine și se închide borcanul ermetic. Lăsați la macerat timp de încă 20 de zile și nu uitați să agitați borcanul cel puțin o dată pe zi. După ce a trecut timpul necesar, puteți îmbutelia lichiorul.

    Sirop de căpșuni

    Tăiați 500 g căpșuni în bucăți și puneți-le într-un vas la macerat cu 250 g zahăr timp de trei ore. După acest timp, se mixează amestecul și se strecoară printr-o sită. Puneți totul înapoi în oală, adăugați apă și puneți pe foc până când amestecul ajunge la fierbere. Apoi se toarnă în borcane de sticlă sterilizate și se închid ermetic. Acest sirop se servește cel mai bine pe înghețată sau în aluatul de prăjituri și gogoși.

    Articol și foto: La cucina italiana

    conservare căpșuni

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 19/06/2025

    Ce nu știai despre castraveți? Hidratare, fibre și beneficii pentru sănătate în sezonul cald

    Cultură 19/06/2025

    Top 10 orașe cu cel mai ridicat nivel de trai în lume. Cine domină topul

    RECOMANDATE 19/06/2025

    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras

    Populare în ultima lună
    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras
    19/06/20256.900 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/20251.875 Views
    Reguli noi la benzinăriile din țară: Cine are voie să alimenteze vehiculul și ce recipiente sunt interzise
    18/06/20251.639 Views
    Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără picioare în urma unui grav accident, a născut un băiețel. Mesajul proaspetei mămici
    17/06/20251.611 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 19/06/20252 Mins Read12 Views

    Ce nu știai despre castraveți? Hidratare, fibre și beneficii pentru sănătate în sezonul cald

    Castraveții sunt printre cele mai populare legume ale verii, savurați simpli, alături de un sandviș,…

    Top 10 orașe cu cel mai ridicat nivel de trai în lume. Cine domină topul

    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras

    Cele mai bine plătite posturi vacante din R. Moldova. Vezi oferta lunii iunie 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce nu știai despre castraveți? Hidratare, fibre și beneficii pentru sănătate în sezonul cald

    Top 10 orașe cu cel mai ridicat nivel de trai în lume. Cine domină topul

    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras

    Cele mai populare

    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    Reguli noi la benzinăriile din țară: Cine are voie să alimenteze vehiculul și ce recipiente sunt interzise

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.