Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Clătite americane din dovleac și năut, fără gluten, lactoză și zahăr, perfecte pentru micul dejun

    04/11/20252 Mins Read73
    Sursa foto: federicafitnesslibrary.it
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Când vine anotimpul rece, nimic nu poate fi mai de bun augur pentru ziua care începe, decât niște clătite calde. Iar dacă sunt făcute din alimente de sezon și ies cât se poate de aromate, cu atât mai bine.

    Iată mai jos o rețetă inspirată de pe blogul italian de fitness și stil de viață sănătos federicafitnesslibrary.it: clătite de dovleac și năut.

    Sunt clătite mici și mai groase, în stil american, fără gluten, pentru că nu conțin făină de grâu, fără lactoză, pentru că nu conțin lapte, și fără zahăr, pentru că dovleacul este suficient de dulce și nu e nevoie. Se pot combina fie cu alimente dulci, fie sărate.

    Ingrediente pentru 4 porții/8 clătite

    • 250 g dovleac copt sau fiert la vapori
    • 75 g făină de năut sau boabe de năut fierte și trecute prin blender
    • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
    • 1/2 lămâie
    • 2 ouă
    • scorțișoară și nucșoară după gust

    Procedeu

    1. Transferăm dovleacul, făina de năut, scorțișoara, nucșoara și ouăle într-un bol și amalgamăm cât mai bine. În cazul în care folosim boabe de năut prefierte, din conservă, dar și dacă nu, putem folosi și un blender sau un mixer vertical, mult mai simplu.
    2. Separat, într-un pahar, amestecăm sucul de la jumătate de lămâie și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecăm și lăsăm să stea un minut. Apoi adăugăm acest amestec cu rol de creștere în compoziție și amalgamăm din nou.
    3. Coacem clătitele într-o tigaie antiaderentă timp de circa 1 minut pe fiecare parte, la foc mic.
    4. Le putem servi cu brânzeturi – cel mai bine brânză de vaci cu smântână, ricotta, cottage cheese sau cremă de brânză și, de ce nu, cu iaurt. Dar și cu dulceață, miere sau sirop de arțar. În combinație cu brânzeturi mai uscate, pot deveni și o combinație interesantă pentru prânz. Avem deja toți macronutrienții.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025331 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202594 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202576 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read42 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.