Pe măsură ce căldura se instalează, combinațiile de sucuri vegetale devin tot mai apreciate. Cu cât avem mai multe idei, cu atât mai bine. Totuși, pentru a nu exagera cu aportul de fructoză, cele mai potrivite rămân rețetele care includ și legume, acolo unde se potrivesc. Un plus de savoare poate fi adus și de câteva ierburi aromatice, folosite ca accent sau notă de fond, scrie G4Food.
Iată mai jos câteva combinații de luat ca un shortcut, când nu avem timp sau energie să ni le inventăm singuri, oferite de portalul despar.it, un important lanț italian de retail.
Dintre legumele și zarzavaturile care se potrivesc excelent în combinație cu fructele sunt morcovii, castraveții, feniculul, ridichile, guliile, sfecla roșie și chiar ardeii. Pe lângă acestea, pot fi adăugate și frunze precum spanacul, rucola, menta, busuiocul sau lămâița, pentru un plus de prospețime și aromă.
Extract de rucola, măr, ghimbir și lămâie
- 1 mână de rucola
- 1 măr
- 1 cm de rădăcină de ghimbir
- jumătate de lămâie
Transferă ingredientele într-un extractor în această ordine: rucola, ghimbir, lămâie, apoi mărul, curățate de părțile dure.
Extract de ananas, morcov și fenicul
- un sfert de ananas copt și curățat
- jumătate de bulb de fenicul
- 1 morcov
- jumătate de lămâie
Îndepărtează coaja și cotorul ananasului și taie-l în bucăți. Spală și taie feniculul. Curăță morcovul și taie-l bucăți. Curăță lămâia. Pune toate ingredientele în extractor și pornește aparatul.
Smoothie cu căpșuni, morcov și semințe oleaginoase
- câteva căpșuni
- jumătate de morcov
- jumătate de pahar de lapte de migdale
- 1 linguriță mix de semințe
Spală și taie feniculul. Curăță morcovul și taie-l bucăți. Curăță lămâia. Taie-le bucăți și pune-le în recipientul blenderului împreună cu restul ingredientelor. Mixează până obții o compoziție omogenă.
Extract de kiwi, salată verde și morcov
- 2 kiwi
- 100 g salată verde
- 2 morcovi
Curăță fructele de kiwi și spală morcovii. Pune în centrifugă ingredientele în următoarea ordine: salata verde, kiwi, apoi morcovii. Procesează până obții un suc fluid.
Extract de spanac, rucola, măr și lămâie
- 50 g de spanac
- 50 g de rucola
- 1 măr și jumătate
- un sfert de lămâie
Spală și curăță legumele și fructele. Curăță lămâia. Pune în storcător spanacul, rucola, apoi mărul tăiat felii și lămâia. Pornește aparatul.