Merele sunt vedetele sezonului și pot fi transformate cu ușurință în deserturi aromate, perfecte pentru familie sau pentru musafiri, notează G4Food.
Iată cinci rețete simple, cu ingrediente la îndemână și pași clari de preparare:
Plăcintă clasică cu mere
Ingrediente:
- 1 kg mere
- 500 g foi de plăcintă
- 150 g zahăr
- 2 linguri scorțișoară
- 50 g unt topit
Mod de preparare:
Curățați merele, radeți-le și căliți-le ușor cu zahărul și scorțișoara. Ungeți foile de plăcintă cu unt topit, puneți umplutura și rulați. Coaceți la 180°C timp de 35-40 de minute până devin aurii.
Mere coapte cu nucă și miere
Ingrediente:
- 4 mere mari
- 4 linguri miere
- 4 linguri nucă măcinată
- 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Scobiți merele și umpleți-le cu un amestec de nucă, miere și scorțișoară. Așezați-le într-o tavă și coaceți la 180°C timp de 25-30 de minute. Se servesc calde, cu iaurt sau înghețată.
Chec pufos cu mere
Ingrediente:
- 3 mere
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 100 ml ulei
- 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Bateți ouăle cu zahărul până devin spumă, adăugați uleiul, apoi făina cu praful de copt. Încorporați merele rase și scorțișoara. Turnați aluatul într-o tavă și coaceți 35-40 de minute la 180°C.
Clătite americane cu mere caramelizate
Ingrediente:
- 200 g făină
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 1 linguriță praf de copt
- 2 mere
- 2 linguri zahăr brun
- 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Amestecați ouăle cu laptele și făina, apoi adăugați praful de copt. Coaceți clătitele într-o tigaie antiaderentă. Separat, caramelizați feliile de mere cu zahăr și scorțișoară. Așezați merele peste clătite și serviți imediat.
Crumble cu mere și scorțișoară
Ingrediente:
- 5 mere
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 100 g unt rece
- 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Tăiați merele cubulețe și așezați-le într-un vas de copt, presărând scorțișoară și puțin zahăr. Amestecați făina, untul rece și restul de zahăr până obțineți firimituri. Puneți aluatul peste mere și coaceți la 180°C timp de 30 de minute.