Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cină vegetariană: conopidă și broccoli pané

    24/11/20242 Mins Read6
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Conopida și broccoli sunt prin definiție legume ale anotimpului rece. Au un gust relativ neutru și au nevoie de un adaos aromatic pentru a-i conferi sapiditate.

    În afară de cazul în care le preparăm sotate  rapid în puțin ulei, de exemplu cu usturoi și ardei iute, putem prepara conopida și broccoli pané, pe modelul șnițelelor. În loc de carne, legume, dat trecute prin aceeași secvență de ou bătut și pesmet, care să le facă să devină crocante la suprafață și moi în interior.

    Ingrediente pentru circa 4 porții

    1 conopidă medie

    1 broccoli

    4 ouă

    pesmet cât e nevoie (se poate încerca și cu griș sau mălai)

    ulei, sare, piper

    Procedeu

    Înainte de orice, se desfac cele două legume în buchețele cât mai mici, în acest fel le pătrunde căldura mai ușor și ies în final mai bine. Dar sunt și mai apetisante pentru că suprafața în care devin rumene e mai mare.

    Se bat ouăle separat într-un bol mare, să înglobeze cât mai mult aer, ca să devină fluide. Adăugăm peste ele sare și piper după gust, eventual alte condimente.

    Într-o farfurie mare întinsă, pregătim pesmetul: umplem farfuria cu un strat de circa doua degete, pentru că va fi nevoie.

    Acum pregătim fie tigaia în care prăjim în baie de ulei, fie cuptorul sau aparatul air fryer.

    Se trec buchețelele de broccoli și conopidă întâi prin ou, apoi prin pesmet.

    Se prăjesc în serii, având grijă ca uleiul să nu ajungă la temperatură foarte ridicată: facem o probă cu o scobitoare – dacă vedem că sfârâie puțin uleiul în jurul ei, aceea e temperatura potrivită.

    Se scot din ulei pe hârtie absorbantă, pentru a pierde excesul de ulei.

    Conopida și broccoli pané servesc așa calde, cel mai bine, cu orez simplu și salată verde. Eventual, cu un sos sănătos făcut în casă, fie dressing din iaurt, fie sos guacamole, fie ketchup.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 28/11/2025

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Cultură 28/11/2025

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Advertoriale 28/11/2025

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent
    22/11/20253.361 Views
    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului
    22/11/20253.251 Views
    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa
    21/11/2025461 Views
    (VIDEO) Doi români care au ratat îmbarcarea au alergat pe pista aeroportului din Köln după un avion Wizz Air cu motoarele pornite
    24/11/2025391 Views
    Recomandate
    Gastronomie 28/11/20251 Min Read8 Views

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Supa cremă dintr-o varietate de legume este oricând apreciată pe masă în perioada rece a…

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Supă cremoasă de conopidă cu sparanghel alb: un prânz rapid și sănătos

    Muzeul Luvru va majora cu 45% preţul biletului de intrare pentru vizitatorii din afara Europei

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Cele mai populare

    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent

    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului

    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.