Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cină de post pentru Vinerea Mare: tocăniță de ciuperci cu mămăligă

    18/04/20252 Mins Read12
    Foto simbol
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    În perioada postului, cinele trebuie să fie nu doar hrănitoare, ci și savuroase. G4Food îți propune azi o rețetă rapidă și gustoasă: tocăniță de ciuperci cu mămăliguță, ideală pentru o seară liniștită în familie. Se prepară în doar 30 de minute și nu necesită ingrediente complicate.

    Ingrediente pentru 2 porții:

    • 500 g ciuperci champignon sau pleurotus, feliate

    • 1 ceapă mare, tocată

    • 2 căței de usturoi, zdrobiți

    • 3 linguri ulei de floarea-soarelui

    • 1 linguriță boia dulce

    • 1 lingură pastă de roșii

    • Sare și piper, după gust

    • Pătrunjel proaspăt, pentru decor

    Pentru mămăliguță:

    • 150 g mălai

    • 600 ml apă

    • Un praf de sare

    Mod de preparare:

    1. Într-o tigaie adâncă, se călește ceapa în ulei până devine sticloasă. Se adaugă usturoiul și se mai lasă un minut.

    2. Se pun ciupercile feliate, se asezonează cu sare, piper și boia, apoi se lasă la foc mediu, amestecând din când în când, până când ciupercile își lasă și scad zeama.

    3. Se adaugă pasta de roșii și puțină apă (50 ml), lăsând tocănița să fiarbă încă 5-7 minute, până se îngroașă sosul.

    4. Între timp, se pregătește mămăliguța: apa cu sare se pune la fiert, apoi se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel, până când devine consistentă (aprox. 10 minute).

    5. Tocănița se servește fierbinte, alături de mămăliguță și se presară cu pătrunjel proaspăt.

    Această cină de post este nu doar simplă, dar și reconfortantă, perfectă pentru serile răcoroase de primăvară. O opțiune excelentă pentru cei care doresc să mănânce sănătos, fără a petrece mult timp în bucătărie.

     

    cină de post ciuperci cu mămăligă tocană de ciuperci

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 23/05/2025

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Muncă 23/05/2025

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    RECOMANDATE 23/05/2025

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025139 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/2025113 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202580 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202576 Views
    Recomandate
    Gastronomie 23/05/20255 Mins Read27 Views

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Fiecare dintre aceste rețete de prânz se aliniază la dieta mediteraneană, datorită ingredientelor precum fructele…

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Ce faci weekendul acesta? 11 evenimente care merită bifate

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.