Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Chec proteic cu zmeură, lămâie și ricotta

    15/04/20252 Mins Read26
    Foto: eatingwell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Rețetă de chec proteic, cu zmeură, lămâie și ricotta.

    Ingrediente:
    • ⅓ cană zahăr

    • 6 linguri unt nesărat, moale

    • 2 linguri coajă rasă de lămâie (aprox. 3 lămâi medii)

    • 2 ouă, la temperatura camerei

    • ¾ cană făină albă

    • ¾ cană făină integrală de grâu

    • 2 lingurițe praf de copt

    • ½ linguriță sare

    • ¾ cană brânză ricotta integrală, la temperatura camerei

    • ⅔ cană piure de mere neîndulcit

    • 1½ linguriță zeamă de lămâie

    • ¼ linguriță extract de migdale

    • 1 cană migdale prăjite, nesărate, tocate

    • ½ cană zmeură proaspătă

    • ½ cană zmeură liofilizată

    Pentru glazură (opțional):
    • 2 linguri zahăr pudră

    • 1½ linguriță zeamă de lămâie

    Foto: eatingwell
    Mod de preparare
    • Preîncălzește cuptorul la 175°C. Tapetează o formă de chec de 23×13 cm (9×5 inch) cu spray de copt sau cu unt și făină. Căptușește fundul și pereții laterali cu hârtie de copt, lăsând o margine de 5 cm peste laterale pentru a scoate mai ușor checul după coacere.
    • Într-un bol mare, bate cu mixerul zahărul, untul și coaja de lămâie, până devin o cremă pufoasă (1-2 minute). Adaugă ouăle, unul câte unul, și bate bine.
    • Separat, amestecă ingredientele uscate: făina albă, făina integrală, praful de copt și sarea.
    • Într-un bol mic, amestecă brânza ricotta cu piureul de mere, zeama de lămâie și extractul de migdale.
    • Adaugă alternativ amestecul de făină și cel de ricotta peste compoziția cu unt, începând și terminând cu ingredientele uscate. Bate totul la viteză mică, până se combină aproape complet (aprox. 2 minute).
    • Cu ajutorul unei spatule, încorporează migdalele, zmeura proaspătă și cea liofilizată.
    • Toarnă aluatul în forma pregătită și nivelează-l. Coace timp de 50-55 de minute sau până când marginile devin aurii.
    • Lasă checul să se răcească în formă, pe un grătar, timp de 10 minute. Scoate-l folosind hârtia de copt și lasă-l să se răcească complet (încă 1½–2 ore).
    • Amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie până obții o glazură fină. Toarnă peste checul complet răcit.

    Sfaturi pentru cei care gătesc pentru prima oară această rețetă

    • Nu te speria dacă amestecul de unt și ou pare tăiat—se va omogeniza când adaugi restul ingredientelor.

    • Folosește o tavă potrivită (23×13 cm); dacă e prea mică, aluatul va crește prea mult și nu va coace uniform.

    • Taie checul doar după ce s-a răcit complet, altfel se va fărâmița.

    • Poți înlocui glazura cu un strop de zahăr pudră dacă preferi ceva mai discret.

    Rețetă preluată: Eatingwell

    chec proteic cu lămâie și zmeură chec proteic cu ricotta

    Articole asemănătoare

    Odihnă 09/11/2025

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    RECOMANDATE 09/11/2025

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    Cultură 09/11/2025

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Populare în ultima lună
    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național
    08/11/20259.631 Views
    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”
    05/11/20256.979 Views
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20256.496 Views
    Cine este „daebator”, creatorul de conținut care-i „taxează” cu umor pe influenceri și politicieni. De la glume între prieteni, la clipuri virale pe rețelele sociale
    04/11/20254.359 Views
    Recomandate
    Odihnă 09/11/20252 Mins Read24 Views

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    Pentru mulți părinți, ora cinei se transformă într-o adevărată provocare: farfurii împinse, plângeri și negocieri…

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Cum alegem un cașcaval de calitate? Explicațiile nutriționistei

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Cele mai populare

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.