Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A început admiterea în licee, sesiunea 2025: 26 de licee oferă, în premieră, profilul general

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Chec cu portocale și legume: rețetă antirisipă

    16/04/20252 Mins Read18
    Foto: numaiaruncamancare.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Acest chec este modul perfect (și cel mai delicios) de a recicla legumele rămase nefolosite, pe care altfel le-ai fi aruncat. Dar de un lucru poți fi sigur: toată lumea își va dori o porție. În această rețetă poate fi folosit dovleac, morcov, sfeclă, cartof dulce, dovlecel, chiar și păstârnac. Poți folosi practic orice legumă / rădăcinoasă ai la îndemână, atâta timp cât nu are o aromă prea puternică, arată numaiaruncamancare.ro. 

    INGREDIENTE
    • 200g unt, topit, plus extra pentru uns tava
    • 140g stafide
    • coaja și sucul a 2 portocale sau 4 clementine
    • 300g făină
    • 2 1/2 lingurițe praf de copt
    • 200g zahăr brun
    • 2 lingurițe mix de condimente (scorțișoară, cuișoare, ienibahar)
    • 1 linguriță de ghimbir măcinat
    • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
    • 4 ouă mari, bătute cu o furculiță
    • 300g morcovi, păstârnac, cartof dulce, sfeclă, dovleac sau dovlecei (sau un amestec), toate rase
    INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ
    • 1/4 cană zahăr pudră
    • 1 lingură de lapte
    Rețeta pentru chec cu portocale și legume

    Încălzește cuptorul la 160° C. Unge și tapetează o formă de copt de 30 x 20cm cu foaie de pergament. Se amestecă stafidele, coaja și sucul de portocale (sau clementine) și se încălzesc puțin la foc mic.

    Amestecă făina, zahărul, condimentele, ghimbirul, bicarbonatul, praful de copt și vârful de sare într-un castron mare. Se adaugă ouăle cu untul topit și amestecul de stafide, apoi se amestecă cu o lingură de lemn. La final încorporează legumele rase și pune compoziția în tavă.

    Se coace timp de 35 – 40 de minute sau până când o frigăruie de lemn înfiptă în centru iese curată. Se răcește în tavă.

    Glazură: amestecă bine zahărul pudră cu laptele. Odată răcit, se toarnă glazura sau se presară zahăr pudră.

    • Timp preparare: 30 min
    • Timp gătire: 35 min
    • Timp total: 1h 05 min
    • Calorii: 346kcal
    • Grăsimi: 13g
    • Carbohidrați: 54g
    • Proteine: 4g

    Rețetă preluată: numaiaruncamanca.ro

    chec cu portocală și legume

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 14/07/2025

    A început admiterea în licee, sesiunea 2025: 26 de licee oferă, în premieră, profilul general

    Muncă 14/07/2025

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Mediu 14/07/2025

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Populare în ultima lună
    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului
    12/07/2025134 Views
    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân
    13/07/202579 Views
    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci
    10/07/202568 Views
    Cel mai potrivit pește pentru vară: de ce să-l alegi și cum îl poți prepara
    13/07/202557 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 14/07/20253 Mins Read6 Views

    A început admiterea în licee, sesiunea 2025: 26 de licee oferă, în premieră, profilul general

    Ministerul Educației și Cercetării anunță lansarea concursului de admitere în învățământul liceal, sesiunea 2025. Concursul…

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A început admiterea în licee, sesiunea 2025: 26 de licee oferă, în premieră, profilul general

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Cele mai populare

    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.