Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cele mai bune exerciții pentru slăbit și în cât timp apar efecte în funcție de tipul de mișcare

    Cum alegem corect fructele kaki? Sfaturi

    Ce să pregătești la micul dejun: mai multe idei de meniuri sănătoase

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Chec cu portocale și legume: rețetă antirisipă

    16/04/20252 Mins Read18
    Foto: numaiaruncamancare.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Acest chec este modul perfect (și cel mai delicios) de a recicla legumele rămase nefolosite, pe care altfel le-ai fi aruncat. Dar de un lucru poți fi sigur: toată lumea își va dori o porție. În această rețetă poate fi folosit dovleac, morcov, sfeclă, cartof dulce, dovlecel, chiar și păstârnac. Poți folosi practic orice legumă / rădăcinoasă ai la îndemână, atâta timp cât nu are o aromă prea puternică, arată numaiaruncamancare.ro. 

    INGREDIENTE
    • 200g unt, topit, plus extra pentru uns tava
    • 140g stafide
    • coaja și sucul a 2 portocale sau 4 clementine
    • 300g făină
    • 2 1/2 lingurițe praf de copt
    • 200g zahăr brun
    • 2 lingurițe mix de condimente (scorțișoară, cuișoare, ienibahar)
    • 1 linguriță de ghimbir măcinat
    • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
    • 4 ouă mari, bătute cu o furculiță
    • 300g morcovi, păstârnac, cartof dulce, sfeclă, dovleac sau dovlecei (sau un amestec), toate rase
    INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ
    • 1/4 cană zahăr pudră
    • 1 lingură de lapte
    Rețeta pentru chec cu portocale și legume

    Încălzește cuptorul la 160° C. Unge și tapetează o formă de copt de 30 x 20cm cu foaie de pergament. Se amestecă stafidele, coaja și sucul de portocale (sau clementine) și se încălzesc puțin la foc mic.

    Amestecă făina, zahărul, condimentele, ghimbirul, bicarbonatul, praful de copt și vârful de sare într-un castron mare. Se adaugă ouăle cu untul topit și amestecul de stafide, apoi se amestecă cu o lingură de lemn. La final încorporează legumele rase și pune compoziția în tavă.

    Se coace timp de 35 – 40 de minute sau până când o frigăruie de lemn înfiptă în centru iese curată. Se răcește în tavă.

    Glazură: amestecă bine zahărul pudră cu laptele. Odată răcit, se toarnă glazura sau se presară zahăr pudră.

    • Timp preparare: 30 min
    • Timp gătire: 35 min
    • Timp total: 1h 05 min
    • Calorii: 346kcal
    • Grăsimi: 13g
    • Carbohidrați: 54g
    • Proteine: 4g

    Rețetă preluată: numaiaruncamanca.ro

    chec cu portocală și legume

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 25/10/2025

    Cele mai bune exerciții pentru slăbit și în cât timp apar efecte în funcție de tipul de mișcare

    Gastronomie 25/10/2025

    Cum alegem corect fructele kaki? Sfaturi

    Gastronomie 25/10/2025

    Ce să pregătești la micul dejun: mai multe idei de meniuri sănătoase

    Populare în ultima lună
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.007 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.454 Views
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20252.824 Views
    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României
    25/10/2025838 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 25/10/20258 Mins Read0 Views

    Cele mai bune exerciții pentru slăbit și în cât timp apar efecte în funcție de tipul de mișcare

    Mersul pe jos, înotul și antrenamentele de forță se află în topul activităților fizice care…

    Cum alegem corect fructele kaki? Sfaturi

    Ce să pregătești la micul dejun: mai multe idei de meniuri sănătoase

    (VIDEO) „Ești extraordinară!” Cine e Mădălina Țurcan, tânăra de 20 de ani care a fascinat juriul și a trecut mai departe la Vocea României

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cele mai bune exerciții pentru slăbit și în cât timp apar efecte în funcție de tipul de mișcare

    Cum alegem corect fructele kaki? Sfaturi

    Ce să pregătești la micul dejun: mai multe idei de meniuri sănătoase

    Cele mai populare

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.