Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    De ce mâncăm dulce când suntem stresați? Cum putem gestiona procesul

    Curiozități din istoria televiziunii: 21 noiembrie – Ziua Mondială a Televiziunii

    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Chec cu aromă de cafea, o rețetă perfectă pentru micul dejun

    21/11/20252 Mins Read27
    Sursa foto: ricettedalmondo.it
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Checul cu aromă de cafea, moale și pufos este ușor de preparat și perfect pentru micul dejun, notează ricettedalmondo.it.

    Ingrediente pentru o tavă dreptunghiulară obișnuită

    • 300 g făină de panificație obișnuită
    • 3 ouă
    • 200 g zahăr
    • 120 ml ulei de floarea soarelui
    • 100 ml lapte
    • 100 ml cafea tare, poate fi și instant
    • 16 g praf de copt (1 plic)

    Procedeu

    1. Pentru a prepara această prăjitură, punem într-un bol ouăle și zahărul tos și le mixăm bine cu mixerul electric, până când amestecul devine o compoziție de consistență cremoasă. Apoi adăugăm treptat uleiul și laptele, continuând să amestecăm.
    2. Cernem făina și o încorporăm puțin câte puțin, amestecând încet și cu atenție pentru a evita formarea cocoloașelor, după care adăugăm praful de copt.
    3. La final, turnăm cafeaua amară, care va da aroma caracteristică acestui chec. Amestecăm până când compoziția devine omogenă, apoi o transferăm într-o formă clasică de chec, unsă cu unt și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt în ea.
    4. Coacem prăjitura în cuptor ventilat preîncălzit circa 50 de minute, la 165°C. Alternativ, 170°C în cuptor static, circa 1h. Orice cuptor trebuie testat și cunoscut pentru ca ceea ce coacem în el să fie în final ceva reușit.
    5. În final o putem și presăra cu puțin zahăr vanilat, dar asta atenuează puțin din aroma de cafea, așa că fiecare alege.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 21/11/2025

    De ce mâncăm dulce când suntem stresați? Cum putem gestiona procesul

    Cultură 21/11/2025

    Curiozități din istoria televiziunii: 21 noiembrie – Ziua Mondială a Televiziunii

    RECOMANDATE 21/11/2025

    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa

    Populare în ultima lună
    Expresia „six seven”: Originea și semnificația fenomenului viral printre adolescenți
    18/11/2025834 Views
    67 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici: ultima fotografie a unei legende nemuritoare
    15/11/2025520 Views
    Cele mai bine plătite joburi vacante din R. Moldova. Oferta lunii noiembrie 2025
    19/11/2025178 Views
    Medicamente în bagajul personal: reguli și restricții la vamă
    20/11/2025170 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 21/11/20254 Mins Read11 Views

    De ce mâncăm dulce când suntem stresați? Cum putem gestiona procesul

    Odată cu apariția unui nou studiu care arată că mâncatul pe fond de anxietate ne…

    Curiozități din istoria televiziunii: 21 noiembrie – Ziua Mondială a Televiziunii

    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa

    Cinci tone de bomboane cu aditiv interzis au fost reținute de ANSA la frontieră

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    De ce mâncăm dulce când suntem stresați? Cum putem gestiona procesul

    Curiozități din istoria televiziunii: 21 noiembrie – Ziua Mondială a Televiziunii

    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa

    Cele mai populare

    Expresia „six seven”: Originea și semnificația fenomenului viral printre adolescenți

    67 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici: ultima fotografie a unei legende nemuritoare

    Cele mai bine plătite joburi vacante din R. Moldova. Oferta lunii noiembrie 2025

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.