Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Chec aperitiv: se poate personaliza cu orice aveți în frigider, spanac, urzici sau chiar ciuperci

    28/05/20252 Mins Read14
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Checul aperitiv este soluția perfectă pentru un mic dejun, un brunch, un picnic sau o gustare savuroasă între mese. Rețeta de mai jos este simplă, versatilă și pune în valoare legumele de sezon, notează G4Food.

    Checul aperitiv de primăvară se poate personaliza cu orice aveți în frigider: resturi de friptură, spanac, urzici, leurdă sau chiar ciuperci sotate. Este o rețetă ideală pentru a evita risipa alimentară și pentru a aduce un strop de culoare în farfurie.

    Chec aperitiv. Ingrediente:

    • 4 ouă
    • 200 g făină
    • 100 ml lapte
    • 50 ml ulei
    • 1 plic praf de copt
    • 150 g brânză telemea (sau feta)
    • 100 g cașcaval ras
    • 1 legătură de ceapă verde
    • 1 ardei gras roșu
    • 1 dovlecel mic
    • 2 linguri măsline feliate (opțional)
    • Sare, piper după gust
    • Verdeață (mărar, pătrunjel) tocată fin

    Chec aperitiv. Mod de preparare:

    1. Într-un bol încăpător, se bat ouăle cu un praf de sare. Se adaugă laptele și uleiul, apoi făina amestecată cu praful de copt.

    2. Se încorporează brânza sfărâmată, cașcavalul ras, legumele tăiate cubulețe mici și măslinele. Se asezonează cu piper și verdeață după gust.

    3. Compoziția se toarnă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 35-40 de minute, până se rumenește frumos și trece testul cu scobitoarea.

    4. Se lasă la răcit și se taie felii. Este la fel de bun cald, cât și rece.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/2025100 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read29 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.