Pentru că e toamnă și dovleacul este „vedeta” sezonului, haideți să pregătim o porție delicioasă de brioșe cu dovleac. Și, pentru că ne place să ne răsfățăm puțin, le putem face chiar și cu ciocolată – că de aia le numim „ceva dulce”. Rețeta este propusă de ABC și este relativ simplă. În plus, fără făină și fără zahăr, brioșele pot fi considerate și o opțiune mai sănătoasă.
Ingrediente
- 150 g migdale
- 300 g dovleac copt prăjit
- 4 ouă
- 100 g curmale hidratate
- 1 plic de drojdie uscată
- Un praf de ghimbir
- Puțină scorțișoară (după gust)
- 80 de grame ciocolata (chips-uri)
Mod de preparare
Primul lucru pe care îl vom face este să zdrobim migdalele. Odată ce le-am zdrobit, vom adăuga restul ingredientelor în vasul unui blender.
Adăugăm dovleacul copt (fără coajă), cele patru ouă, curmalele hidratate (fără sâmburi), praful de copt, puțin ghimbir și scorțișoara. Odată ce ingredientele au fost introduse, le mixăm până când obținem o textură omogenă.
Adăugăm apoi fulgii de ciocolată, dar nu mai măcinăm. Acum amestecăm cu o spatulă pentru ca chipsurile de ciocolată să se împrăștie uniform în aluatul nostru.
Distribuim acest amestec de brioșe fără făină în formele de brioșe și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și le coacem pentru aproximativ 20-25 de minute.
Odată ce s-au răcit, le putem scoate și vom avea brioșe delicioase cu dovleac și cacao.
Sursă articol: G4Food.ro
