Waffles sunt o alternativă mai sofisticată la clătite și au o compoziție similară cu a unui pancake american, însă au formă diferită. Compoziția de bază este aproape aceeași ca și pentru pancakes, doar că mai densă. Ea poate fi modificată după preferințele personale, inclusiv în funcție de ceea ce vrem să-i adăugăm, scrie G4Food.
În trecut exista o ustensilă de aluminiu, tradițională, cu care erau preparate waffles, însă timpul de preparare devenea foarte lung, motiv pentru care s-a născut versiunea electrică:
-are o suprafață antiaderentă și compoziția nu se prinde niciodată de suprafața interioară;
-se poate regla temperatura și timpul de coacere;
-au un consum limitat de energie, pentru că e nevoie de o încălzire la temperaturi moderate;
-există în diferite mărimi, astfel încât putem alege modelul în funcție de numărul de membri de familie sau de persoane care sunt în mod obișnuit la masă.
Când poate fi util un aparat de făcut waffles
Este un preparat care este consumat cel mai des la micul dejun, cu iaurt, miere, sirop de arțar sau oricare altul, gem sau dulceață, fructe, nuci și semințe deasupra.
Dar dacă îl asortăm cu creme tartinabile, brânzeturi sau preparate din carne, alegând o compoziție neutră, fără zahăr, un simplu waffle poate deveni piesa centrală a unei mese principale. Dacă la o combinație de acest tip îi asociem fie o supă, fie o salată, iată un meniu complet, scrie G4Food.
Caracteristicile principale ale unui aparat de făcut waffle
Caracteristicile de bază de care trebuie să ținem cont în alegerea unui astfel de aparat obișnuit:
-dimensiunile sale
-controlul temperaturii și al procesului de rumenire
-distribuția uniformă a căldurii
-prezența led-urilor indicatoare și eventual a semnalelor sonore
-calitatea, durabilitate
Există și alte versiuni premium, mai scumpe, prevăzute cu funcții suplimentare, precum design rotativ pentru coacere uniformă, încălzire rapidă, strat antiaderent mai bun.
O rețetă simplă pentru circa 10 waffles
Lapte integral – 320 g
Făină tip 00 – 300 g
Unt – 200 g
Ouă la temperatura camerei – 4
Zahăr – 60 g
Praf de copt – 13 g
Sare fină – 3 g
Se topește untul, iar separat într-un bol transferăm făina, sarea, zahărul, dacă folosim, și praful de copt. Peste ele, adăugăm treptat laptele, ouăle, amestecând energic cu un tel. La final, încorporăm și untul, iar când compoziția devine uniformă și bine amalgamată este gata.
Se coc în aparat urmând instrucțiunile producătorului, luând compoziție cu un polonic.
Se pot conserva circa două zile, la frigider.
Rețetă: G4Food