Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    (VIDEO) Unul eliminat, altul calificat. Cum s-au descurcat concurenții din R. Moldova în prima seară de confruntări la Vocea României

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cea mai gustoasă rețetă de supă cremă din dovlecei

    14/04/20251 Min Read16
    Foto: valeriesfood.md
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Rețeta celei mai gustoase supe creme din dovlecei, realizată de Valerie’s Food:

    Ingrediente:

    • 1 kg dovlecei

    • 1.3 l apă plată

    • 1 cartof mare

    • 2 căței de usturoi

    • Sare și piper

    • 2-3 linguri ulei de măsline

    • Pentru pesmeți:
    • 5-6 felii de pâine

    • 2-3 căței de usturoi

    • 2-3 linguri ulei de măsline

    • 1 lingură parmezan

    Mod de preparare:

    • Taie capetele dovleceilor, apoi taie-i în semicercuri.
    • Transferă pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt, condimentează cu sare, piper, stropește cu ulei de măsline, amestecă și pune tava la 250 grade C pentru 25-30 minute. În caz că nu ai cuptor poți fierbe dovleceii împreună cu cartoful dar vă asigur că iese cu mult mai aromat la cuptor.
    • Între timp taie cartoful în cubulețe.
    • Transferă cartoful împreună cu usturoi în cratiță, adaugă sare, toarnă apă și din moment ce apa începe a clocoti mai fierbe 15 minute.
    • Adaugă în supă dovleceii copți și mai fierbe 5 minute.
    • Pune în robotul de bucătărie legumele împreună cu lichidul, adaugă parmezan și mixează până îți iese o supă cremoasă.
    • Taie pâinea cubulețe mici.
    • Toarnă ulei în tigaie, adaugă cățeii de usturoi, pâinea, prăjește 4-5 minute. Adaugă parmezan răzuit și mai gătește 2 minute.
    • Servește supa cu pesmeți aromați.
    supă cremă din dovlecei

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 08/11/2025

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Gastronomie 08/11/2025

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    Gastronomie 07/11/2025

    O idee unică de cină caldă, din gastronomia franceză: supă de ceapă cu pâine prăjită și cașcaval

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”
    05/11/20256.897 Views
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20255.016 Views
    Cătălin Lungu și Emilian Crețu, schimb de replici după ce ultimul a apărut în fotografii alături de Ion Ceban. „Dă-ți demisia, dacă ești curajos”
    03/11/20254.636 Views
    Cine este „daebator”, creatorul de conținut care-i „taxează” cu umor pe influenceri și politicieni. De la glume între prieteni, la clipuri virale pe rețelele sociale
    04/11/20254.327 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 08/11/20252 Mins Read23 Views

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Persoanele care tocmai au trecut printr-o procedură de albire dentară sau intenționează să o facă…

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    (VIDEO) Unul eliminat, altul calificat. Cum s-au descurcat concurenții din R. Moldova în prima seară de confruntări la Vocea României

    O idee unică de cină caldă, din gastronomia franceză: supă de ceapă cu pâine prăjită și cașcaval

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    O idee unică de cină caldă, din gastronomia franceză: supă de ceapă cu pâine prăjită și cașcaval

    Cele mai populare

    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    Cătălin Lungu și Emilian Crețu, schimb de replici după ce ultimul a apărut în fotografii alături de Ion Ceban. „Dă-ți demisia, dacă ești curajos”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.