Rețeta celei mai gustoase supe creme din dovlecei, realizată de Valerie’s Food:
Ingrediente:
-
1 kg dovlecei
-
1.3 l apă plată
-
1 cartof mare
-
2 căței de usturoi
-
Sare și piper
-
2-3 linguri ulei de măsline
- Pentru pesmeți:
-
5-6 felii de pâine
-
2-3 căței de usturoi
-
2-3 linguri ulei de măsline
-
1 lingură parmezan
Mod de preparare:
- Taie capetele dovleceilor, apoi taie-i în semicercuri.
- Transferă pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt, condimentează cu sare, piper, stropește cu ulei de măsline, amestecă și pune tava la 250 grade C pentru 25-30 minute. În caz că nu ai cuptor poți fierbe dovleceii împreună cu cartoful dar vă asigur că iese cu mult mai aromat la cuptor.
- Între timp taie cartoful în cubulețe.
- Transferă cartoful împreună cu usturoi în cratiță, adaugă sare, toarnă apă și din moment ce apa începe a clocoti mai fierbe 15 minute.
- Adaugă în supă dovleceii copți și mai fierbe 5 minute.
- Pune în robotul de bucătărie legumele împreună cu lichidul, adaugă parmezan și mixează până îți iese o supă cremoasă.
- Taie pâinea cubulețe mici.
- Toarnă ulei în tigaie, adaugă cățeii de usturoi, pâinea, prăjește 4-5 minute. Adaugă parmezan răzuit și mai gătește 2 minute.
- Servește supa cu pesmeți aromați.