Dacă vrei să dai savoare cinei tale, într-o zi ploioasă de aprilie, atunci rețeta de mai jos îți va fi de folos.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1 linguriță cimbru uscat
- ¾ linguriță paprika afumată
- ½ linguriță praf de usturoi
- ½ linguriță ardei
- ½ linguriță sare
- 4 cartofi dulci medii (aproximativ 900 g), spălați și tăiați în bucăți de 1,5 cm
- Pătrunjel proaspăt tocat, pentru decor (opțional)

Instrucțiuni:
-
Plasează grătarul în partea superioară și inferioară a cuptorului și preîncălzește-l la 220°C.
-
Într-un bol mare, amestecă 2 linguri de ulei, 1 linguriță de chimen, 1 linguriță de cimbru, ¾ linguriță de paprika afumată, ½ linguriță de praf de usturoi, ½ linguriță de ardei și ½ linguriță de sare. Adaugă cartofii dulci tăiați și amestecă până când aceștia sunt bine acoperiți cu condimente.
-
Împarte cartofii într-un strat uniform pe două tăvi de copt mari, cu margini.
-
Coace-i timp de 15 minute. Amestecă cartofii, rotește tăvile (de sus în jos și de la față la spate) și continuă să-i coci încă 10-15 minute, până când devin aurii și sunt bine gătiți.
-
Condimentează cu pătrunjel proaspăt tocat și servește-i calzi.