Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Ce mâncăm la cină: Chili alb cu pui și parmezan

    13/01/20253 Mins Read17
    Foto: today.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă îți dorești o rețetă ușoară și delicioasă, perfectă pentru o masă în familie, rețeta de chili alb cu pui este alegerea ideală. Aceasta este o variantă mai ușoară a clasicului chili de vită este pregătită rapid și nu necesită multă muncă de curățenie după. Supa este plină de bucăți de pui fragede și fasole albă cremoasă, toate aromate cu condimente afumate și picante. 

    Timp de preparare:

    • Timp de gătire: 45 de minute
    • Timp de pregătire: 15 minute
    • Porții: 6

    Ingrediente:

    • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • 1 ceapă albă, tocată
    • 1 ardei, fără semințe și nervuri, tocat
    • 1 lingură de sare, după gust
    • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
    • 2 lingurițe de chimen măcinat
    • 1 ½ lingurițe de pudră de chili
    • 1 linguriță de coriandru măcinat
    • ¼ linguriță de piper cayenne
    • 8 căni de supă de pui cu conținut scăzut de sodiu
    • 2 kilograme de pulpe de pui dezosate și fără piele
    • o coajă de parmezan
    • 1 conservă (425g) de fasole cannellini, clătită și scursă
    • 2 căni de porumb proaspăt sau congelat
    • ½ cană de smântână
    • Ardei serrano feliați, pentru servire
    • Coriandru proaspăt tocat, pentru servire
    • Felii de lime, pentru servire

    Mod de preparare:

    1. Încinge uleiul într-o oală mare sau într-o cratiță la foc mediu-mare. Adaugă ceapa, ardeiul și 2 lingurițe de sare. Amestecă până când legumele se înmoaie și capătă o nuanță ușor rumenă, aproximativ 6-8 minute.
    2. Adaugă usturoiul și condimentele: chimenul, pudra de chili, coriandrul și piperul cayenne. Gătește pentru aproximativ 1 minut, până când aromele condimentelor se eliberează.
    3. Pune supa, pulpele de pui, restul de sare și, dacă folosești, coaja de parmezan. Așteaptă să ajungă la punctul de fierbere, apoi redu focul și lasă să fiarbă, parțial acoperit, până când supa se îngroașă puțin și puiul atinge o temperatură internă de aproximativ 82°C, în jur de 20-25 de minute.
    4. Scoate pulpele de pui din supă și lasă-le să se răcească puțin. Folosind două furculițe, despică puiul în bucăți mici.
    5. Redu focul și adaugă puiul fărâmițat, fasolea, porumbul și smântâna în supă. Gătește încă 2-3 minute, până când totul este bine încălzit.
    6. Dacă ai folosit coaja de parmezan, îndepărteaz-o. Gustă și ajustează cu sare, dacă este necesar.
      Servește supa cu felii de ardei, coriandru proaspăt tocat și felii de lime pentru un plus de prospețime.

    Sfat:

    Această rețetă poate fi pregătită și la oală cu gătire lentă. În acest caz, pune toate ingredientele în oală și gătește la setarea joasă pentru 4-6 ore sau la setarea înaltă pentru 2-3 ore. Pur și simplu adaugă toate ingredientele, pornește și lasă-l să își facă magia!

    Opțiune de schimb: Dacă preferi carne mai ușoară, poți înlocui pulpele de pui cu piept de pui. Acesta se va găti mai rapid. Pentru o variantă vegană, înlocuiește complet puiul cu două conserve de fasole în plus și folosește supă de legume.

    Această rețetă este perfectă pentru o seară răcoroasă, când vrei să te bucuri de un gust savuros, dar ușor de preparat.

    Rețetă preluată: Today.com

    Articole asemănătoare

    Cultură 12/06/2025

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Cultură 12/06/2025

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Cultură 12/06/2025

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/2025991 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025447 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025210 Views
    Pericolul ascuns în iarbă: ce trebuie să știm despre mușcăturile de căpușă
    01/06/2025208 Views
    Recomandate
    Cultură 12/06/20252 Mins Read12 Views

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie din R. Moldova, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa…

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Cum să ai o digestie ușoară vara: 10 sfaturi esențiale pentru sănătatea ta

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.