Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Ce mâncăm astăzi la micul dejun? Porridge de ovăz cu ciuperci și ou

    05/12/20242 Mins Read22
    Foto: g4food.ro/freepik.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    De obicei, consumul de ovăz la micul dejun este recomandat pentru aportul bogat de fibre, nutrienți, vitamine, totodată ovăzul, gătit în orice formă, oferă o stare de bine, sațietate și energie pe tot parcursul zilei. Dacă nu vrem să îl asociem cu alte alimente dulci la micul dejun am putea să încercăm o variantă cu ciuperci și ou. 

    Iarna, este mult mai potrivit să consumăm fulgii de ovăz calzi, sub formă de porridge. Asta, în comparație cu perioada verii, când e suficient să îi lăsăm în apă sau în lapte de seara până dimineața. Durează foarte puțin până fierb, exact timpul în care sotăm rapid ciupercile și apoi în tigaie adăugăm oul. Iar dacă avem ciuperci făcute sau rămase de seara, e și mai simplu

    Ingrediente

    Calculăm pentru fiecare porție circa 40 de g de fulgi de ovăz, pentru care avem nevoie de circa 4 ori mai multă apă, adică circa 150g de apă sau chiar lapte.

    La aceeași porție calculăm și un ou și circa 50 g de ciuperci, adică mână bună de ciuperci. Mai avem nevoie de ulei, sare, sos de soia, eventual piper și semințe de susan deasupra.

    Procedeu

    Aducem apa în punctul de fierbere și adăugăm fulgii de ovăz. Apoi stingem focul și dăm timp fulgilor câteva minute pentru ca ei să absoarbă lichidul. Completăm cu puțină sare și eventual alte condimente preferate.

    În timp ce așteptăm fulgii, într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei sotăm circa 2-3 minute ciupercile tăiate. Lucrăm la foc mediu. Ciupercile sunt gata atunci când lichidul din ele s-a evaporat și încep să fie puțin rumenite. Condimentăm cu un strop de sos de soia și eventual piper, fără a adăuga sare.

    Între timp, transferăm fulgii într-un bol, după ce s-au hidratat și completăm deasupra cu ciupercile, iar în aceeași tigaie gătim rapid câte un ou la foc mic.

    Într-un minut adăugăm oul deasupra și putem servi cu piper și/sau semințe de susan.

    În funcție de preferințe și tipul de dietă urmată, putem elimina oul, sau putem completa ciupercile și cu o mână de spanac. Sau, putem amesteca fulgii de ovăz când sunt gata și cu un strop de brânză, oricare, sau nuci măcinate.

    Articol preluat: g4food.ro

    ce mâncăm la micul dejun mic dejun sănătos

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 08/07/2025

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    RECOMANDATE 08/07/2025

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    RECOMANDATE 08/07/2025

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Populare în ultima lună
    Numere auto personalizate: verifică online disponibilitatea și află cât costă
    03/07/2025329 Views
    Parteneri dincolo de hotare: căsătorii și divorțuri cu cetățeni străini în R. Moldova
    07/07/2025178 Views
    Ai rămas fără loc de muncă? Statul te susține până la 9 luni cu bani neimpozabili
    03/07/2025170 Views
    Ce mănâncă italienii, grecii și spaniolii dimineața: modele sănătoase de mic dejun
    07/07/2025102 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 08/07/20253 Mins Read14 Views

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    Căldura nu iartă – și nici bacteriile, fungii, sporii sau drojdiile, chiar dacă nu le…

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Nuci sau fistic: Care sunt mai sănătoase? Explicațiile nutriționiștilor

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Cele mai populare

    Numere auto personalizate: verifică online disponibilitatea și află cât costă

    Parteneri dincolo de hotare: căsătorii și divorțuri cu cetățeni străini în R. Moldova

    Ai rămas fără loc de muncă? Statul te susține până la 9 luni cu bani neimpozabili

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.