Fulgi de ovăz cu lămâie și semințe de mac, pregătiți de seara, sunt perfecți pentru un mic dejun simplu și gustos. Combinația de coajă și suc proaspăt de lămâie oferă un gust răcoritor, iar semințele de mac adaugă textură. Seamănă la aromă cu o brioșă cu lămâie, dar e mai sănătos. Siropul de arțar îndulcește discret și echilibrează perfect aciditatea, scrie EatingWell.
Ovăzul bogat în fibre este amestecat cu iaurt grecesc cremos și plin de proteine, sirop de arțar pentru dulceață, vanilie parfumată, lămâie proaspătă și semințe de mac crocante. Gustul e un echilibru perfect între dulce și acrișor.
Ingrediente:
- 2⅓ căni de fulgi de ovăz integrali (neprelucrați)
- 2 căni de lapte integral
- 1 cană de iaurt simplu, grecesc (cu lapte integral)
- 2½ linguri de sirop de arțar pur
- 1 lingură de semințe de mac
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 2 lingurițe de coajă de lămâie (plus extra pentru decor)
- 1 linguriță de suc de lămâie
- ¼ linguriță de sare
Mod de preparare:
- Într-un bol mediu, amestecă bine 2⅓ căni de fulgi de ovăz, 2 căni de lapte, 1 cană de iaurt, 2½ linguri de sirop de arțar, 1 lingură de semințe de mac, 2 lingurițe de extract de vanilie, 2 lingurițe de coajă de lămâie, 1 linguriță de suc de lămâie și ¼ linguriță de sare.
- Acoperă bolul și lasă-l la frigider timp de aproximativ 30 de minute, până când amestecul începe să se îngroașe puțin.
- Împarte compoziția în 4 borcane de 240 ml (câte aproximativ 1 cană fiecare). Acoperă borcanele și lasă-le la frigider cel puțin 8 ore.
- La servire, poți adăuga coajă de lămâie pentru decor, dacă dorești.