Când nu știi ce să gătești și cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie, G4Food propune un meniu pentru întreaga săptămână.
Mai jos aveți meniul pentru săptămâna 1 – 7 decembrie. E un meniu orientat mai mult pe preparate de post sau din cele ovo-lacto-vegetariene, cu legume, ouă și lactate, brânzeturi ori cu pește pentru zilele de dezlegare.

Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin humus, o bucățică de brânză. Dacă ne vom adapta mai mult stilul de alimentație către dieta mediteraneeană vom constata o îmbunătățire și a energiei și sănătății personale.
Lista de cumpărături pentru meniul întregii săptămâni
- Fructe de sezon: struguri, prune, smochine, mere, pere, gutui
- Fructe de import
- Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
- Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, dovleac, ciuperci, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, mazăre, fasole verde, porumb, busuioc, rucola, valeriană.
- Cartofi, cartofi dulci
- Legume conservate: bulion, suc de roșii, linte
- Ton în conservă
- Piept pui
- Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
- Lapte, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan, mozzarella
- Pâine, fulgi de ovăz, făină
- Paste, orez, mălai
- Ouă
- Măsline
- Condimente, sare, piper, muștar.
