Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    „Ce aș mânca pe frigul ăsta?” Supă cremă de legume coapte – o rețetă caldă pentru zilele reci

    19/11/20242 Mins Read16
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Atunci când temperaturile scad și zilele devin mai răcoroase, nimic nu se compară cu o supă caldă. Supa de legume coapte este alegerea perfectă pentru un prânz sau o cină sănătoasă și delicioasă. Cu un amestec de legume de sezon, aromate și coapte la cuptor, această rețetă transformă ingrediente simple într-un preparat cu o textură cremoasă și o savoare deosebită.

    Ingrediente supă de legume coapte

    • 1 cartof dulce mic, decojit și tăiat în bucăți potrivite
    • 1 măr mic, decojit și tăiat în bucăți de 2,5 cm
    • 1 tija de praz mică, doar partea albă și verde deschis, tăiat pe lungime în jumătate, apoi felii
    • 150 grame de roșii cherry tăiate în sferturi sau o conservă de roșii bucăți
    • 2 morcovi medii, decojiți și tăiați în bucăți
    • 1 rădăcină de păstârnac, curățată și tăiată bucăți
    • 3 cepe verzi medii, curățate și tăiate
    • 2 cm de rădăcină de ghimbir proaspăt tăiat felii subțiri
    • 6 căței mari de usturoi, zdrobiți
    • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • 2 lingurițe de coriandru măcinat
    • 1 litru de supă de legume sau supă limpede de pui
    • 1 conservă de năut sau fasole albă
    • 1 conservă de lapte de cocos
    • 1½ linguri de oțet balsamic sau din cidru de mere cu miere
    • ½ linguriță de piper
    • ½ linguriță de sare
    • Felii de lime pentru servire (opțional)

    Prepararea supei cremă

    Preîncălzește cuptorul la 200°C. Într-un bol mare combină cartoful dulce, mărul, prazul, roșiile cherry, morcovii, ceapa verde, ghimbirul, usturoiul, uleiul și coriandrul.

    Condimentează după gust cu sare și piper.

    Amestecă pentru a acoperi bine toate ingredientele.

    Transferă-le pe o tavă mare cu margini ridicate și coace-le, amestecând o dată, până devin fragede și rumenite, aproximativ 25-30 de minute.

    Lasă legumele să ajungă la temperatura camerei înainte de a le mixa la robot, pentru a nu strica aparatul.

    Transferă legumele coapte într-un blender.

    Adaugă supa, năutul (sau fasolea albă).

    Mixează până când obții o consistență cremoasă.

    Adaugă laptele de cocos și 1½ linguri de oțet și omogenizează.

    Poți să adaugi și alte condimente care îți plac, precum busuioc, boia sau fulgi de chilli.

     

    Sursa rețetei&foto: www.andreearaicu.ro

    supă cremă de legume de toamnă

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.091 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read6 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.