Atunci când temperaturile scad și zilele devin mai răcoroase, nimic nu se compară cu o supă caldă. Supa de legume coapte este alegerea perfectă pentru un prânz sau o cină sănătoasă și delicioasă. Cu un amestec de legume de sezon, aromate și coapte la cuptor, această rețetă transformă ingrediente simple într-un preparat cu o textură cremoasă și o savoare deosebită.
Ingrediente supă de legume coapte
- 1 cartof dulce mic, decojit și tăiat în bucăți potrivite
- 1 măr mic, decojit și tăiat în bucăți de 2,5 cm
- 1 tija de praz mică, doar partea albă și verde deschis, tăiat pe lungime în jumătate, apoi felii
- 150 grame de roșii cherry tăiate în sferturi sau o conservă de roșii bucăți
- 2 morcovi medii, decojiți și tăiați în bucăți
- 1 rădăcină de păstârnac, curățată și tăiată bucăți
- 3 cepe verzi medii, curățate și tăiate
- 2 cm de rădăcină de ghimbir proaspăt tăiat felii subțiri
- 6 căței mari de usturoi, zdrobiți
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 lingurițe de coriandru măcinat
- 1 litru de supă de legume sau supă limpede de pui
- 1 conservă de năut sau fasole albă
- 1 conservă de lapte de cocos
- 1½ linguri de oțet balsamic sau din cidru de mere cu miere
- ½ linguriță de piper
- ½ linguriță de sare
- Felii de lime pentru servire (opțional)
Prepararea supei cremă
Preîncălzește cuptorul la 200°C. Într-un bol mare combină cartoful dulce, mărul, prazul, roșiile cherry, morcovii, ceapa verde, ghimbirul, usturoiul, uleiul și coriandrul.
Condimentează după gust cu sare și piper.
Amestecă pentru a acoperi bine toate ingredientele.
Transferă-le pe o tavă mare cu margini ridicate și coace-le, amestecând o dată, până devin fragede și rumenite, aproximativ 25-30 de minute.
Lasă legumele să ajungă la temperatura camerei înainte de a le mixa la robot, pentru a nu strica aparatul.
Transferă legumele coapte într-un blender.
Adaugă supa, năutul (sau fasolea albă).
Mixează până când obții o consistență cremoasă.
Adaugă laptele de cocos și 1½ linguri de oțet și omogenizează.
Poți să adaugi și alte condimente care îți plac, precum busuioc, boia sau fulgi de chilli.
Sursa rețetei&foto: www.andreearaicu.ro